Μελάνια Τραμπ: «Ο Ντόναλντ πάντα ήξερε ότι υποστηρίζω το δικαίωμα στην άμβλωση»

Μελάνια Τραμπ: «Ο Ντόναλντ πάντα ήξερε ότι υποστηρίζω το δικαίωμα στην άμβλωση»

Η σύζυγος του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, που έχει ταχθεί κατά των αμβλώσεων, της «επιτρέπει να είναι ο εαυτός της» και πως η ίδια «υποστηρίζει την ατομική ελευθερία»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ γνώριζε ότι η Μελάνια Τραμπ υποστηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση «από την ημέρα που γνωρίστηκαν», δήλωσε η σύζυγός του, μιλώντας σε εκπομπή του δικτύο Fox, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου με τα απομνημονεύματά της. Είπε επίσης ότι η ίδια πιστεύει «στην ατομική ελευθερία. Θέλω να μπορώ να αποφασίζω τι θέλω να κάνω με το σώμα μου. Νομίζω ότι δεν θέλω η κυβέρνηση να παρεμβαίνει στις προσωπικές μου υποθέσεις».

Η θέση αυτή της Μελάνια Τραμπ είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτήν του υποψηφίου για την προεδρία συζύγου της, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του, έχοντας διορίσει υπερσυντηρητικούς δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κατόρθωσε να ακυρώσει νομοθεσία που προστάτευε το δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο και έτσι άνοιξε τον δρόμο σε πολλές αμερικανικές πολιτείες να το περιορίσουν στον μέγιστο βαθμό.

Το βιβλίο της Μελάνια Τραμπ θα κυκλοφορήσει αύριο Τρίτη 8 Οκτωβρίου, λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Οταν αποκαλύφθηκε ότι στα απομνημονεύματά της θα υπερασπίζεται το δικαίωμα στην άμβλωση, δήλωσε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η ατομική ελευθερία είναι μια θεμελιώδης αρχή την οποία υποστηρίζω».

Το ζήτημα ανέκυψε λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές και ενώ η υποψήφια των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, έχει ταχθεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό υπέρ της προστασίας του δικαιώματος στην άμβλωση. Ζήτημα που αναμένεται σε κάποιο βαθμό να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς σύμφωνα με δημοσκοπήσεις οι περισσότεροι Αμερικανοί τάσσονται υπέρ της πρόσβασης στην άμβλωση.

Οταν ρωτήθηκε γιατί βγαίνει τώρα αυτό το βιβλίο, λίγο πριν από τις εκλογές, όπου εκφράζει θέσεις διαφορετικές από του συζύγου της σε ένα θέμα που έχει προκαλέσει και πολιτική σύγκρουση, η Μελάνια Τραμπ είπε ότι το βιβλίο «δεν γράφτηκε την τελευταία εβδομάδα ή τον τελευταίο μήνα. Αυτό το βιβλίο γράφτηκε μήνες πριν και τυπώθηκε μήνες πριν. Επίσης, αυτή ήταν η πεποίθησή μου, και είναι η πεποίθησή μου, και ήθελα να το βάλω στο βιβλίο γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής».

Και πρόσθεσε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ «μου επιτρέπει να είμαι αυτή που είμαι, να πιστεύω αυτό που πιστεύω».

«Μου επιτρέπει να είμαι ο εαυτός μου. Και το σέβεται αυτό, και τον σέβομαι κι εγώ καθώς του επιτρέπω να είναι ο εαυτός του. Εχει διαφορετικές πεποιθήσεις και θα κάνει αυτό που πιστεύει».

Πηγή: The Guardian

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT