«Είμαι σίγουρος ότι ο Ιωνάς έχει συγχωρέσει τους δολοφόνους του», λέει ο πατέρας του

«Είμαι σίγουρος ότι ο Ιωνάς έχει συγχωρέσει τους δολοφόνους του», λέει ο πατέρας του

«Ο Ιωνάς ήταν μια αχτίδα φωτός και αγάπης προς όλους», ανέφερε ο πατέρας του 26χρονου που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ. «Αντανακλούσε προς όλους την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό ζωής»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον «τεράστιο πόνο» για τον θάνατο του γιου του, Ιωνά Καρούση, κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ, αναφέρθηκε ο πατέρας του, Δημήτρης, προσθέτοντας πως νιώθει έντονη απογοήτευση «για το πού πάμε, όταν υπάρχουν ιδεολογίες και θρησκείες, οι οποίες όχι μόνο νομιμοποιούν αλλά καθαγιάζουν τον σκοτωμό αθώων ανθρώπων στο όνομα κάποιου Θεού».

Μιλώντας στο MEGA για τον γιο του, ανέφερε πως «ο Ο Ιωνάς ήταν μια αχτίδα φωτός και αγάπης προς όλους. Οι συμμαθητές του στο πανεπιστήμιο ήρθανε και μου είπανε ότι το παρατσούκλι του ήτανε “ηλιαχτίδα” γιατί αντανακλούσε προς όλους την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό ζωής. Προς όλες τις κατευθύνσεις, είτε ήτανε Παλαιστίνιοι συμφοιτητές, είτε ήτανε Ισραηλινοί, είτε ήτανε Ελληνες. Μπόρεσε να ενώσει όλους τους φίλους του και στην Ελλάδα και στο Ισραήλ και να είναι “ένα”, να μην αισθάνονται καμία διαφορά αν ήταν Ισραηλινοί ή Ελληνες».

«Ητανε εμποτισμένος τόσο βαθιά με το χριστιανικό νόημα της απόλυτης αγάπης ακόμα και προς τους εχθρούς. Είμαι σίγουρος πως εκεί που βρίσκεται σήμερα έχει συγχωρέσει ακόμα και τους δολοφόνους του. Τόσο μεγάλη καρδιά ταπεινοφροσύνης και αγάπης είχε», προσθέτει ο Δημήτρης Καρούσης.

«Αρκούσε κανείς να είναι ένα ή δύο λεπτά μαζί του για τον αγαπήσει. Στο Ισραήλ, η πολιτική εξουσία, οι Αρχές των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων, έχουνε κάνει αφιερώματα για τον Ιωνά, είναι απίστευτο, γιατί ήξερε πάρα πολύς κόσμος πόσο ιδιαίτερος άνθρωπος ήταν και πόσο άδικο είναι αυτό», είπε επίσης.

«Ενα μόνο πράγμα ελπίζω, ότι η θυσία αυτή, γιατί σαν μαρτυρική θυσία τη βλέπω, να μπορέσει να δημιουργήσει κάποιες σκέψεις στους ανθρώπους. Ολες οι πλευρές να αρχίσουν να σκέφτονται πού βρισκόμαστε και πού βαδίζουμε με αυτές τις ιδεολογίες που έχουμε στο κεφάλι μας. Πού θα πάμε έτσι;», συμπλήρωσε καταληκτικά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT