Ρωσία: Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να συναντηθούν στο Καζάν

Ρωσία: Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να συναντηθούν στο Καζάν

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου της ομάδας BRICS, που θα πραγματοποιηθεί στη ρωσική πόλη το διάστημα 22-24 Οκτωβρίου. Στη σύνοδο ενδέχεται να συζητηθεί η διεύρυνση των BRICS

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμφώνησαν να συναντηθούν στο Καζάν, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος της ομάδας BRICS, στην οποία επιθυμεί να ενταχθεί και η Αγκυρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχαν τηλεφωνική συνομιλίας με αφορμή τα 72α γενέθλια του Ρώσου προέδρου, στην οποία συζήτησαν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι συμφώνησαν να έχουν κατ’ ιδίαν συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ομάδας BRICS που θα πραγματοποιηθεί 22-24 Οκτωβρίου στην πόλη Καζάν της Ρωσίας.

H Τουρκία υπέβαλε αίτηση για πλήρη ένταξη και το αίτημα της Αγκυρας αναμένεται να αξιολογηθεί από τις χώρες της ομάδας BRICS.

Η ομάδα των BRICS, που έχει ως ιδρυτικά μέλη τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, περιλαμβάνει πλέον μερικές από τις μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες. Απέκτησε τέσσερα νέα μέλη στις αρχές του 2024, με την ένταξη του Ιράν, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιθιοπίας και της Αιγύπτου. 

Η ενδεχόμενη περαιτέρω διεύρυνση της ομάδας των BRICS ενδέχεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής στο Καζάν της Ρωσίας από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT