Χ. Δούκας: Θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες όλων όσοι δεν ψήφισαν Ανδρουλάκη

Χ. Δούκας: Θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες όλων όσοι δεν ψήφισαν Ανδρουλάκη

«Το δίλημμα είναι αν θέλουμε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ του 12-14% ή ένα μεγάλο νικηφόρο ΠΑΣΟΚ που θα είναι η επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ «δείχνουν ότι το αίτημα της αλλαγής της ηγεσίας είναι πανίσχυρο», δήλωσε ο Χάρης Δούκας ο οποίος πέρασε στον β’ γύρο της διαδικασίας και θα αντιμετωπίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη

«Το αίτημα για την αλλαγή είναι πολύ ισχυρό, και με επέλεξαν οι πολίτες ακριβώς για να εκφράσω αυτό το αίτημα και να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να μεγαλώσει και να μπορέσει να αποτελέσει ένα ξεκάθαρο πόλο για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Μια επιλογή που θα κάνει τη διαφορά. Το δίλημμα είναι αν θέλουμε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ του 12-14% ή ένα μεγάλο νικηφόρο ΠΑΣΟΚ που θα είναι η επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το αίτημα της αλλαγής της ηγεσίας είναι πανίσχυρο. Ο κόσμος επέλεξε τη δική μου πρόταση για να εκφράσω αυτό το αίτημα. Το ίδιο θα έλεγα αν στον δεύτερο γύρο ήταν ο Παύλος Γερουλάνος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας μιλώντας στο κανάλι του Open. 

Σε ερώτηση για το αν προβληματίζεται σχετικά με το ντέρμπι που είχε με τον Παύλο Γερουλάνο, ο ίδιος δήλωσε πως «όλα με προβληματίζουν και όλα τα λαμβάνω υπόψη μου. Τελικά, επέλεξαν τη δική μου πρόταση για να εκφράσω το αίτημα της αλλαγής. Θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες όλων των ψηφοφόρων που ψήφισαν τον Παύλο, την Αννα, τη Νάντια και τον Μιχάλη. Εχουμε κοινές αγωνίες με τους συνυποψήφιους. Η κοινή μας αγωνία είναι να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ, να ανοίξει, να γίνει συμπεριληπτικό να έχουμε όλα τα μέλη και οι φίλοι ρόλο, λόγο και ευθύνη». 

Ο κ. Δούκας τόνισε ότι έχει μιλήσει με συνυποψήφιούς του και ότι την επόμενη ημέρα «θα δουλέψουμε όλοι μαζί» τονίζοντας ότι «μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά». 

Σε ερώτηση για τους λόγους που οι ψηφοφόροι πρέπει να τον επιλέξουν, απάντησε: «Γιατί έχουμε κοινή αγωνία να αλλάξουμε τη χώρα. Και δεν είναι η ανάπτυξη ελεημοσύνη αλλά πρέπει να μιλήσουμε στην πράξη πώς θα ενισχύσουμε τον πρωτογενή τομέα, πώς θα δώσουμε κίνητρα στους αγρότες, πώς θα μειώσουμε το κόστος ζωής, και έχουμε κάνει μια σειρά από κρίσιμες προτάσεις και παρεμβάσεις. Παρουσίασα πρόταση πώς θα μπορέσει η ΔΕΗ να έχει σταθερά τιμολόγια τα επόμενα δυο χρόνια, και είναι μια πρόταση που την ακούει όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και η Ευρώπη. Δεν πρέπει να είναι χρηματιστηριακό προϊόν η τιμή του ρεύματος αλλά πρέπει να είναι σταθερή, να στηρίξει την ελληνική οικονομία. Τέτοιες προτάσεις που είναι ρεαλιστικές, αγκαλιάζει η Αννα, ο Παύλος και οι ψηφοφόροι τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Δούκας τοποθετήθηκε για τον ρόλο που μπορεί να έχει ο Παύλος Γερουλάνος την επόμενη μέρα: «Οφείλω να πω ότι εκτιμώ βαθιά τον Παύλο και έχει δυνατό πρόγραμμα, το οποίο το δουλεύει επτά χρόνια και το οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε την επόμενη ημέρα. Είναι σημαντική παρακαταθήκη. Ο ίδιος θα επιλέξει τον ρόλο του. Εγώ θέλω να δουλέψουμε όλοι μαζί».

Οσον αφορά την επίθεση που έχει δεχθεί για την υποψηφιότητά του, δήλωσε: «Εχω δεχθεί τρομακτική επίθεση […] Προφανώς, πιστεύουν ότι η δική μου επιλογή είναι μια επιλογή, η οποία που χτυπά στην καρδιά το σύστημα διακυβέρνησης του Μητσοτάκη και είναι μια επιλογή νίκης. Και επίσης δεν έχουν χωνέψει ότι στην Αθήνα νικήσαμε τον εκλεκτό τους».

Ερωτώμενος για την επιδίωξη ενός νέου ντιμπέιτ, αυτή τη φορά απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη ο ίδιος είπε: «Κατά γενική ομολογία είναι σημαντικό να κάνουμε ντιμπέιτ και να συζητάμε ανοιχτά και καθαρά. Κάποιες φορές κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει έτσι είναι στη ζωή αλλά πρέπει να συζητάμε γιατί είναι κρίσιμη διαδικασία. Δεν αποφασίζουμε για πρόεδρο αλλά για ένα άλλο μοντέλο ηγεσίας. Ενα μοντέλο που δεν είναι ενός ανδρός αρχής, αλλά ένα μοντέλο συμμετοχικό, συλλογικό το οποίο θα είναι ένα μοντέλο για τη διακυβέρνηση της χώρας. Και αυτό θέλω να αποτυπωθεί σε ένα δημόσιο διάλογο με τον Νίκο Ανδρουλάκη».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT