Φοντάνα ντι Τρέβι: Σε καλαθάκια τα κέρματα, όχι στο σιντριβάνι

Φοντάνα ντι Τρέβι: Σε καλαθάκια τα κέρματα, όχι στο σιντριβάνι

Στο μέλλον θα επιβληθεί ανώτατος αριθμός επισκεπτών στο σιντριβάνι, πιθανότατα και εισιτήριο, ενώ η κράτηση για την επίσκεψη θα γίνεται μέσω διαδικτύου.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τζανλούκα Ονοράτο, ανακοίνωσαν μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού στο παγκοσμίως γνωστό σιντριβάνι, Φοντάνα Ντι Τρέβι. Εκτός από τον περιορισμό των ατόμων που θα μπορούν να το επισκέπτονται ημερησίως, θα απαγορευθεί επίσης και η ρίψη κερμάτων στο νερό.

Οι σχετικές αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τους πρώτους μήνες του 2025, ενώ θα υπάρξει μία πειραματική περίοδος για την εφαρμογή των νέων κανόνων. Το σιντριβάνι θα προστατεύεται από διαφανή διαχωριστικά και θα δημιουργηθεί ένα υπερυψωμένο «πέρασμα», ένα είδος ημικυκλικής πασαρέλας, η οποία θα επιτρέπει στους επισκέπτες να πλησιάζουν πολύ κοντά στο νερό.

Η πρόσβαση στην «πασαρέλα» δεν θα είναι απεριόριστη, καθώς θα προβλέπεται ανώτατος αριθμός επισκεπτών. Οι επισκέπτες δεν θα μπορούν πλέον να ρίχνουν κέρματα στη Φοντάνα ντι Τρέβι, γυρισμένοι «πλάτη», αλλά θα πρέπει να τα αφήνουν μέσα σε ειδικό καλάθι.

Μελλοντικά επίσης, εξετάζεται η επιβολή χαμηλού εισιτηρίου, για να μπορεί να θαυμάζει κανείς από κοντά το σιντριβάνι, που κατασκευάστηκε το 18ο αιώνα. Στο μέλλον, για να επισκεφθεί κάποιος το σιντριβάνι, θα πρέπει επίσης να κάνει κράτηση μέσω διαδικτύου. Προς το παρόν, η είσοδος στο μπροστινό μέρος της Φοντάνα Ντι Τρέβι θα ρυθμίζεται από υπαλλήλους, οι οποίοι θα φροντίζουν να μη δημιουργείται συνωστισμός.

Τέλος, πολύ σύντομα θα απαγορευθεί στους τουρίστες να τρώνε σάντουιτς και να πίνουν αναψυκτικά, όσο κάθονται στα σκαλιά που βρίσκονται στο πάνω μέρος του σιντριβανιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT