ΗΠΑ: Περιοδεία των Χάρις – Γουόλς στα ΜΜΕ

ΗΠΑ: Περιοδεία των Χάρις – Γουόλς στα ΜΜΕ

Επικοινωνιακή «αντεπίθεση» των Δημοκρατικών υποψηφίων ως απάντηση σε σχόλια Ρεπουμπλικανών ότι απέχουν από τη δημοσιότητα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια καταιγιστική εμφάνιση σε διαφορετικά αμερικανικά μέσα, που αναμένεται να διαρκέσει ολόκληρη την εβδομάδα, αποφάσισαν να απαντήσουν η Κάμαλα Χάρις και ο Τιμ Γουόλς στις κριτικές των τελευταίων ημερών περί απουσίας τους από τη δημοσιότητα.

Η Χάρις ξεκίνησε ήδη από το μεσημέρι της Κυριακής με την εμφάνισή της στο δημοφιλές πόντκαστ της νεαρής Αλεξάντρα Κούπερ, «Call Her Daddy» (λέγε την μπαμπά), στο οποίο αναφέρθηκε εκτενώς σε ζητήματα όπως η έκτρωση, το σύστημα περιγεννητικής υγείας, η στέγαση και τα φοιτητικά δάνεια.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής που οι δημοσιογράφοι ονόμασαν «media blitz» (από τη γερμανική λέξη για τον κεραυνό και συχνά τον «κεραυνοβόλο πόλεμο»), Χάρις και Γουόλς παραχώρησαν ακόμη ξεχωριστές συνεντεύξεις στην εκπομπή «60 minutes» του τηλεοπτικού σταθμού CBS. Εκεί η Χάρις ρωτήθηκε σχετικά με το πώς σκοπεύει να περάσει νόμους φορολόγησης των πλουσίων από το Κογκρέσο, αλλά και αν θεωρεί τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου «κοντινό σύμμαχο της Αμερικής», ερώτηση στην οποία απάντησε ότι «ο αμερικανικός και ο ισραηλινός λαός είναι πολύ στενοί σύμμαχοι». Αμφότερες οι συνεντεύξεις είναι προγραμματισμένο να σχολιαστούν από κωμικές εκπομπές με μεγάλη απήχηση στις ΗΠΑ, αλλά και στον υπόλοιπο αγγλόφωνο κόσμο. Σήμερα το βράδυ (τοπική ώρα) η Χάρις αναμένεται να εμφανιστεί στο πάνελ της νυχτερινής εκπομπής κοινωνικής και πολιτικής σάτιρας «The late show with Stephen Colbert».

Τόσο η αντιπρόεδρος Χάρις όσο και ο κυβερνήτης της Μινεσότα έχουν δεχθεί καταιγισμό πυρών από τους Ρεπουμπλικανούς αντιπάλους τους, με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο Τζ. Ντ. Βανς να δημοσιεύει πριν από λίγο καιρό μια λίστα με όλες τις «μεγάλες» συνεντεύξεις που έχει δώσει η Χάρις και με το σχόλιο «Πού είναι η Κάμαλα;» στη λεζάντα.

Ο τυφώνας «Ελεν»

Η «αντεπίθεση» των Δημοκρατικών δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος και η ομάδα του έχουν προσπαθήσει τις τελευταίες ημέρες να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά τις καταστροφές που προκάλεσε το πέρασμα του θανατηφόρου τυφώνα «Ελεν» από τις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ. Σε μονταρισμένο βίντεο που δημοσίευσε χθες η καμπάνια του Τραμπ παρουσιάζεται η Χάρις να μιλάει στο «Call Her Daddy», εκπομπή που σε γενικές γραμμές πραγματεύεται θέματα σεξουαλικότητας και λάιφ στάιλ, ενώ σε παράλληλο πλάνο φαίνονται πλημμυρισμένα χωράφια και κατεστραμμένοι δρόμοι. «Η Κάμαλα μιλάει σε πόντκαστ, ενώ οι Αμερικανοί υποφέρουν», γράφει η λεζάντα.

Πάντως, και με λιγότερο από ένα μήνα να απομένει πλέον μέχρι την ημέρα των εκλογών, η Χάρις θα μιλήσει δημοσίως την Πέμπτη στην πολιτεία της Νεβάδας και την Παρασκευή στην Αριζόνα. Και οι δύο πολιτείες είναι παραδοσιακά διαφιλονικούμενες από τα δύο μεγάλα κόμματα (swing states) και το εκλογικό τους αποτέλεσμα μπορεί να κρίνει τον επόμενο ή την επόμενη πρόεδρο της χώρας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT