Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι «εξάλειψε» διοικητή της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι «εξάλειψε» διοικητή της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι «εξάλειψε» τον επικεφαλής του αρχηγείου υλικοτεχνικής υποστήριξης της Χεζμπολάχ, Σουχαΐλ Χουσεΐν Χουσεϊνί, σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι «εξάλειψε» τον επικεφαλής του αρχηγείου υλικοτεχνικής υποστήριξης της Χεζμπολάχ, Σουχαΐλ Χουσεΐν Χουσεϊνί, σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το αρχηγείο που διοικούσε ο Χουσεϊνί επιβλέπει τον προϋπολογισμό των διαφόρων μονάδων της οργάνωσης.

Ο Χουσεϊνί φέρεται να ήταν επίσης μέλος του Συμβουλίου Τζιχάντ της Χεζμπολάχ, του κορυφαίου στρατιωτικού σώματος της οργάνωσης.

«Επαιξε κρίσιμο ρόλο στις μεταφορές όπλων μεταξύ του Ιράν και της Χεζμπολάχ και ήταν υπεύθυνος για τη διανομή των προηγμένων όπλων μεταξύ των μονάδων της Χεζμπολάχ, επιβλέποντας τόσο τη μεταφορά όσο και την κατανομή», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Προστίθεται, δε, ότι ήταν «υπεύθυνος για τον προϋπολογισμό και τη διαχείριση των πιο κρίσιμων ενεργειών της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών σχεδίων της οργάνωσης και άλλων ειδικών επιχειρήσεων, όπως ο συντονισμός τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του κράτους του Ισραήλ από τον Λίβανο και τη Συρία».

Το εν λόγω αρχηγείο, σύμφωνα πάντα με τον ισραηλινό στρατό, είναι επίσης υπεύθυνο για την κατασκευή πυραύλων ακριβείας.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT