Τραμπ: «Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ δεν θα είχε συμβεί εάν ήμουν πρόεδρος»

Τραμπ: «Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ δεν θα είχε συμβεί εάν ήμουν πρόεδρος»

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τον εφιάλτη εκείνης της ημέρας», είπε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών και τέως πρόεδρος των ΗΠΑ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ισχυρίστηκε χθες, Δευτέρα, πως «η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου» στο Ισραήλ «δεν θα είχε συμβεί ποτέ» εάν εκείνος ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τον εφιάλτη εκείνης της ημέρας», είπε ο Τραμπ σε εκδήλωση που διοργάνωσε σε θέρετρο γκολφ, στο Μαϊάμι της Φλόριντας, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων τής άνευ προηγουμένου επίθεσης που εξαπέλυσε πριν από έναν χρόνο η Χαμάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει κάνει και στο παρελθόν παρόμοιες δηλώσεις, όχι μόνο για τη Μέση Ανατολή, αλλά και για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, σε ομιλία του στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τον περασμένο Ιούλιο στο Μιλγουόκι είχε δηλώσει τα εξής: «Θα βάλω τέλος σε καθεμία από τις διεθνείς κρίσεις που δημιούργησε η τρέχουσα κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του φρικτού πολέμου με τη Ρωσία και την Ουκρανία –ο οποίος δεν θα είχε ξεσπάσει ποτέ εάν ήμουν πρόεδρος– και τον πόλεμο που προκλήθηκε από την επίθεση στο Ισραήλ, η οποία δεν θα είχε γίνει ποτέ εάν ήμουν πρόεδρος».

«Το Ιράν δεν είχε τίποτα. Το Ιράν δεν είχε χρήματα. Τώρα το Ιράν έχει 250 δισ. δολάρια. Τα συγκέντρωσαν κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια», είχε αναφέρει τότε ο Τραμπ, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε στην Τεχεράνη «ανακούφιση» από τις κυρώσεις.

Με πληροφορίες από AFP, The Times of Israel

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT