Ρωσία: «Διατηρούμε διαύλους επικοινωνίας με το ΝΑΤΟ για έκτακτες ανάγκες»

Ρωσία: «Διατηρούμε διαύλους επικοινωνίας με το ΝΑΤΟ για έκτακτες ανάγκες»

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα λαμβάνει υπόψη τον αυξανόμενο ρόλο των πυρηνικών όπλων στη νατοϊκή στρατηγική

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφαίοι αμυντικοί αξιωματούχοι της Ρωσίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ διατηρούν διαύλους επικοινωνίας, αλλά κυρίως για έκτακτες ανάγκες μάλλον, παρά για να βρίσκουν τρόπους να μειώνουν τις εντάσεις, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρούσκο.

Ο Γκρούσκο δήλωσε ακόμα, σύμφωνα με το RIA, ότι η Ρωσία λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ οδεύει προς αύξηση του ρόλου των πυρηνικών όπλων στη στρατηγική του.

Διορίζεται νέος Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον

Υπενθυμίζεται ότι το Κρεμλίνο δήλωσε χθες, Δευτέρα, πως θα διοριστεί νέος Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ, απορρίπτοντας τις εικασίες ότι οι σχέσεις με την Ουάσιγκτον υποβαθμίζονται στο τέλος της θητείας τού εν ενεργεία απεσταλμένου Ανατόλι Αντόνοφ.

Ο 69χρονος Αντόνοφ, που έχει γεννηθεί στη Σιβηρία και είναι διπλωμάτης καριέρας, είναι επικεφαλής της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον από το 2017. Ο ίδιος είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι ο διορισμός του εκεί φθάνει στο τέλος του.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT