Ρωσικό ΥΠΕΞ: Το ΝΑΤΟ επεξεργάζεται σχέδια επίθεσης κατά της Ρωσίας

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Το ΝΑΤΟ επεξεργάζεται σχέδια επίθεσης κατά της Ρωσίας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά ο ρωσικός στρατιωτικός σχεδιασμός λαμβάνει υπόψη οποιαδήποτε σενάρια, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti που δημοσιεύτηκε σήμερα Τρίτη.

«Τώρα τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν σταματήσει να κρύβουν ότι προετοιμάζονται για μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία. Εχουν εγκριθεί τα περιφερειακά αμυντικά σχέδια και έχουν διαμορφωθεί συγκεκριμένα καθήκοντα για όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις εκτός των συνόρων των χωρών-μελών», είπε.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία δοκιμάζει διαδρομές υλικοτεχνικής υποστήριξης για τη μεταφορά στρατευμάτων στον Ατλαντικό, τοποθετώντας αποθήκες όπλων στην ανατολική πλευρά και αναπτύσσοντας στρατεύματα. Από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτεροι ελιγμοί Steadfast Defender από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και για πρώτη φορά στο σενάριό τους, όχι ένα φανταστικό κράτος, αλλά η Ρωσία εμφανίστηκε ως εχθρός, τόνισε ο κ. Γκρούσκο.

«Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά: δεν είναι η Ρωσία, αλλά η Βορειοατλαντική Συμμαχία που έχει πάρει τον δρόμο της αντιπαράθεσης ήταν το ΝΑΤΟ που εγκατέλειψε τον διάλογο μαζί μας και την κοινή αναζήτηση τρόπων απάντησης σε πραγματικές, όχι φανταστικές, απειλές. Και προκλήσεις για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια Ηταν η σκόπιμη πολιτική της συμμαχίας που οδήγησε σε μια μεγάλης κλίμακας κρίση την ευρωπαϊκή ασφάλεια, την καταστροφή των μέσων που την διασφαλίζουν», ισχυρίστηκε ο Ρώσος υφυπουργός.

Ως γνωστόν, η Μόσχα έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία στοχεύει στην αντιπαράθεση και πως η περαιτέρω επέκτασή της δεν θα φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, το Κρεμλίνο τονίζει ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για καμία από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά και δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της. Ωστόσο, δηλώνει ανοιχτό στο διάλογο, αλλά σε ισότιμη βάση, ζητώντας από τη Δύση να εγκαταλείψει την πορεία της προς τη στρατιωτικοποίηση της ηπείρου.

Πηγή: RIA Novosti

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT