Δήμαρχος Τάμπα ενόψει τυφώνα: «Αν δεν φύγετε, θα πεθάνετε»

Δήμαρχος Τάμπα ενόψει τυφώνα: «Αν δεν φύγετε, θα πεθάνετε»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραπάνω κι από δραματική είναι η έκκληση της δημάρχου της πόλης στη Φλόριντα που θα βρεθεί «στο μάτι του κυκλώνα», ζητώντας από τους πολίτες να την εγκαταλείψουν.

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η δήμαρχος της Τάμπα απευθύνθηκε στους συμπολίτες της προειδοποιώντας πως «αν επιλέξετε να μείνετε, θα πεθάνετε».

Την προειδοποίηση απηύθυνε η δήμαρχος Τζέιν Κάστορ στο CNN, μιλώντας για τους κινδύνους του «Μίλτον», ενός «κυριολεκτικά καταστροφικού» τυφώνα, κατηγορίας 5, που πλησιάζει προς τη δυτική ακτή της Φλόριντας.

Ο ισχυρός τυφώνας αναμένεται να πλήξει τη Φλόριντα ήδη από την Τετάρτη και μπορεί να είναι πιο καταστροφικός και από τον θανατηφόρο τυφώνα «Ελίν», που έπληξε τμήματα της πολιτείας μόλις πριν από δύο εβδομάδες αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 230 νεκρούς σε έξι πολιτείες.

Τα τοπικά αεροδρόμια έχουν ήδη κλείσει και έχει ανασταλεί η λειτουργία των σταθμών διοδίων, καθώς οι Αρχές πιέζουν τον κόσμο να φύγει οδικώς όσο υπάρχει ακόμη χρόνος.

Η κ. Κάστορ τόνισε ότι τυχόν απόπειρα κατοίκων να παραμείνουν εν μέσω της καταιγίδας, όχι απλώς θα μπορούσε, αλλά πρόκειται να αποδειχθεί μοιραία. Η ώρα της φυγής είναι τώρα προέτρεψε τους κατοίκους στις ζώνες που πρέπει να εκκενωθούν.

Δήμαρχος Τάμπα ενόψει τυφώνα: «Αν δεν φύγετε, θα πεθάνετε»-1

«Μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοιος τυφώνας», είπε η κ. Κάστορ στο CNN. «Και η “Ελίν” ήταν μια κλήση αφύπνισης, αλλά αυτό είναι κυριολεκτικά καταστροφικό» είπε για τον τυφώνα Μίλτον, που έχει ήδη πλήξει το Μεξικό.

«Και μπορώ να πω, χωρίς καμία απολύτως δραματοποίηση, αν επιλέξετε να μείνετε σε μια από αυτές τις περιοχές εκκένωσης, θα πεθάνετε», τόνισε.

Η κ. Κάστορ, η οποία βρίσκεται στον δημαρχικό θώκο από το 2019, σημείωσε ότι ορισμένες από τις προγνώσεις προβλέπουν παλιρροϊκό κύμα τριών ή και τεσσάρων μέτρων σε ύψος. Το παλιρροϊκό κύμα της «Ελίν» είχε λιγότερο από δύο μέτρα ύψος. «Και αυτό ήταν κυριολεκτικά καταστροφικό για τόσο πολλούς στην παράκτια περιοχή μας», είπε για την καταστροφική πορεία της «Ελίν».

Πηγή: CNN

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT