Τυφώνας Μίλτον: Κλειστά τα λιμάνια της Φλόριντα, περιορισμένη η ναυσιπλοΐα στη Νότια Καρολίνα

Τυφώνας Μίλτον: Κλειστά τα λιμάνια της Φλόριντα, περιορισμένη η ναυσιπλοΐα στη Νότια Καρολίνα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα περισσότερα λιμάνια της Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένων της Τάμπα και της Σαρασότα, έκλεισαν την Τρίτη για κάθε διέλευση πλοίων ενόψει του τυφώνα Μίλτον, ενώ τερματικά στη Νότια Καρολίνα, συμπεριλαμβανομένου του Τσάρλεστον, άρχισαν να επιβάλλουν περιορισμούς στη ναυσιπλοΐα, όπως προκύπτει από αναφορές της αμερικανικής ακτοφυλακής.

Ο Μίλτον εξασθένησε σε τυφώνα κατηγορίας 4, κινούμενος την Τρίτη προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά με μέγιστους διατηρούμενους ανέμους 145 μίλια την ώρα (230 χλμ.) πριν φτάσει στη Φλόριντα την Τετάρτη, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.


Δήμαρχος Τάμπα: «Αν δεν φύγετε, θα πεθάνετε»

Παραπάνω κι από δραματική είναι η έκκληση της δημάρχου της πόλης στη Φλόριντα που θα βρεθεί «στη δίνη του κυκλώνα», ζητώντας από τους πολίτες να την εγκαταλείψουν.

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η δήμαρχος της Τάμπα απευθύνθηκε στους συμπολίτες της προειδοποιώντας πως «αν επιλέξετε να μείνετε, θα πεθάνετε».

Την προειδοποίηση απηύθυνε η δήμαρχος Τζέιν Κάστορ στο CNN, μιλώντας για τους κινδύνους του «Μίλτον», ενός «κυριολεκτικά καταστροφικού» τυφώνα, κατηγορίας 5, που πλησιάζει προς τη δυτική ακτή της Φλόριντα.

Τα τοπικά αεροδρόμια έχουν ήδη κλείσει και έχει ανασταλεί η λειτουργία των σταθμών διοδίων, καθώς οι Αρχές πιέζουν τον κόσμο να φύγει οδικώς όσο υπάρχει ακόμη χρόνος.

Η κ. Κάστορ τόνισε ότι τυχόν απόπειρα κατοίκων να παραμείνουν εν μέσω της καταιγίδας, όχι απλώς θα μπορούσε, αλλά πρόκειται να αποδειχθεί μοιραία. Η ώρα της φυγής είναι τώρα, προέτρεψε τους κατοίκους στις ζώνες που πρέπει να εκκενωθούν.

Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT