Η Γαλλία απελαύνει τον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν – Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις

Η Γαλλία απελαύνει τον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν – Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις

Ο Ομάρ Μπιν Λάντεν κατηγορήθηκε ως απολογητής τρομοκρατικών ενεργειών αλλά αφέθηκε ελεύθερος, προτού τελικά απελαθεί

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ομάρ Μπιν Λάντεν ζούσε για αρκετά χρόνια στη Γαλλία, έως ότου το 2023 απελάθηκε λόγω μιας ανάρτησης στην επέτειο θανάτου του τρομοκράτη πατέρα του.

Μετά την τελεσίδικη επικύρωση της απέλασης από γαλλικό δικαστήριο τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας εξέδωσε και επισήμως την εντολή για απαγόρευση επιστροφής του Ομάρ Μπιν Λάντεν στη Γαλλία «για οποιονδήποτε λόγο».

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο 43χρονος γιος του τρομοκράτη Οσάμα Μπιν Λάντεν «ζούσε στην Ορνέ της Νορμανδίας για αρκετά χρόνια ως σύζυγος Βρετανίδας υπηκόου». Το 2023, έπειτα από ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο νομάρχης της Ορνέ έθεσε τον Ομάρ Μπιν Λάντεν σε καθεστώς υποχρεωτικής εγκατάλειψης της γαλλικής επικράτειας (Obligation de quitter le territoire français – OQTF). Γαλλικό δικαστήριο επικύρωσε αυτή την απόφαση τη Δευτέρα και ως εκ τούτου ο γιος του Μπιν Λάντεν, ο οποίος έφυγε από τη χώρα το 2023, δεν μπορεί να επιστρέψει σε αυτήν. 

Για αρκετά χρόνια, ο Ομάρ Μπιν Λάντεν εργαζόταν ως ζωγράφος στη Νορμανδία και περιστασιακά μιλούσε σε μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Publicateur Libre, η υποχρεωτική εγκατάλειψη της χώρας ήρθε αφότου έγραψε στο Twitter στις 2 Μαΐου 2023, την επέτειο του θανάτου του τρομοκράτη πατέρα του τα εξής: «Η ιστορία γράφεται μόνο με το αίμα αυτών των ανθρώπων. Αυτοί οι μάρτυρες έχτισαν έθνη και έφεραν δόξα. Το αίμα τους είναι η σανίδα σωτηρίας της πίστης μας μέχρι την Ημέρα της Κρίσης. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Μετά την ανάρτηση αυτή, ο Ομάρ Μπιν Λάντεν κατηγορήθηκε ως απολογητής τρομοκρατικών ενεργειών αλλά αφέθηκε ελεύθερος, προτού τελικά απελαθεί.

Με πληροφορίες από Le Figaro

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT