Ε.Ε.: Η Γεωργία θα χάσει 121 εκατ. ευρώ λόγω «δημοκρατικής οπισθοδρόμησης»

Ε.Ε.: Η Γεωργία θα χάσει 121 εκατ. ευρώ λόγω «δημοκρατικής οπισθοδρόμησης»

Η Γεωργία μπορεί «να αντιμετωπίσει ακόμα και κυρώσεις εάν απομακρυνθεί από τη δημοκρατία», δήλωσε ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Τιφλίδα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επισκέπτεται τη Γεωργία ανακοίνωσε ότι η χώρα αυτή θα χάσει συνολικά 121 εκατομμύρια ευρώ από τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. λόγω της «δημοκρατικής οπισθοδρόμησης».

Η αντιπροσωπεία αναφέρει σε ανάρτησή της στο Χ ότι τα μη αναλωθέντα κονδύλια που έλαβε η Γεωργία από την Ε.Ε. από το 2022 έως το 2023 «θα χαθούν». Υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία παραμένει θεωρητικά υποψήφιο μέλος για ένταξη στην Ενωση. 

Ο πρεσβευτής της Ε.Ε. στην Τιφλίδα, Πάβελ Χερτσίνσκι προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δεσμοί της Γεωργίας με την Ενωση «θα υποφέρουν» και η χώρα μπορεί ακόμη «να αντιμετωπίσει κυρώσεις εάν απομακρυνθεί από τη δημοκρατία».

Στη Γεωργία πρόκειται να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 26 Οκτωβρίου. Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν πριν από το καλοκαίρι την ντε φάκτο διακοπή της ενταξιακής διαδικασίας εν αναμονή μίας πολιτικής αλλαγής στην Τιφλίδα. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT