Ρωσία: Μπλόκο στο Discord λόγω «παραβίασης της νομοθεσίας»

Ρωσία: Μπλόκο στο Discord λόγω «παραβίασης της νομοθεσίας»

H απαγόρευση της πλατφόρμας γίνεται αφού η αρμόδια ρωσική ρυθμιστική αρχή (Roskomnadzor) διέταξε την περασμένη εβδομάδα το Discord να διαγράψει περιεχόμενο που θεωρούσε παράνομο

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση της αμερικανικής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης του Discord λόγω φερόμενης παραβίασης της ρωσικής νομοθεσίας. 

Προς το παρόν, το Discord δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την απαγόρευση. Πάντως, η Ρωσία εδώ και αρκετά χρόνια επιβάλλει σε ξένες τεχνολογικές πλατφόρμες να απομακρύνουν περιεχόμενο που θεωρεί παράνομο, με τακτικά πρόστιμα στις εταιρείες που δεν συμμορφώνονται

Η απαγόρευση της πλατφόρμας γίνεται αφού η αρμόδια ρωσική ρυθμιστική αρχή (Roskomnadzor) διέταξε την περασμένη εβδομάδα το Discord να διαγράψει περιεχόμενο που θεωρούσε παράνομο. Στο παρελθόν έχει μάλιστα επιβάλει και πρόστιμο στην εταιρεία επειδή δεν κατάφερε να αφαιρέσει απαγορευμένο περιεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα μπλόκαρε το Twitter (νυν Χ), το Facebook και το Instagram λίγο μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT