«Μίλτον»: Βίντεο με τις βίαιες αναταράξεις επιστημονικής πτήσης εν μέσω τυφώνα

«Μίλτον»: Βίντεο με τις βίαιες αναταράξεις επιστημονικής πτήσης εν μέσω τυφώνα

Ο εξοπλισμός στο εσωτερικό της ατράκτου σείεται, τα αντικείμενα πέφτουν και το προσωπικό κρατιέται γερά στις θέσεις του εν μέσω ανέμων που έφταναν τα 250 χλμ./ώρα.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακραίες αναταράξεις βίωσε το επιστημονικό πλήρωμα της Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ), πετώντας μέσα στον τυφώνα «Μίλτον», χθες, Τρίτη. 

Σε βίντεο από το εσωτερικό του «Miss Piggy», ενός αεροσκάφους W-P3D Orion για την έρευνα των τυφώνων, φαίνεται ο εξοπλισμός να σείεται, τα αντικείμενα να πέφτουν και το προσωπικό να κρατιέται γερά στις θέσεις του, εν μέσω ανέμων που έφταναν τα 250 χλμ./ώρα.

Οι επιστήμονες της ΝΟΑΑ βρίσκονταν σε πτήση συλλογής δεδομένων για την κακοκαιρία, η οποία –όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος Μπάιντεν– αναμένεται να είναι η σοβαρότερη των τελευταίων 100 ετών στις ΗΠΑ. 

«Αυτά τα δεδομένα θα σταλούν στη συνέχεια στο Εθνικό Κέντρο Τυφώνων και στα μετεωρολογικά μοντέλα για να μας βοηθήσουν να προσδιορίσουμε την πρόβλεψη αυτής της στροφής», δήλωσε στο Flying Magazine η Σοφία ντε Σόλο, διευθύντρια πτήσης της NOAA.

Ο τυφώνας «Μίλτον» αναμένεται ότι θα φτάσει στις ακτές της Φλόριντα αργά το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) ως επικίνδυνος κυκλώνας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).

Οι Αρχές των ΗΠΑ μιλούν για «τερατώδη καταιγίδα», επικίνδυνη για τη ζωή των κατοίκων. Εκτιμάται ότι θα σαρώσει μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, η οποία ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από τον τυφώνα «Ελίν» (Helene), που έπληξε την περιοχή πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT