Ερντογάν: Η Χαμάς μάχεται στη Γάζα και για την Τουρκία

Ερντογάν: Η Χαμάς μάχεται στη Γάζα και για την Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την κριτική του στις δυτικές δυνάμεις για την υποστήριξη που, όπως ανέφερε, πρόσφεραν στο Ισραήλ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε σήμερα, Τετάρτη, το Ισραήλ «σιωνιστική τρομοκρατική οργάνωση» για τις επιθέσεις του στη Γάζα και στον Λίβανο και επανέλαβε την κριτική του στις δυτικές δυνάμεις υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες για την υποστήριξη που, όπως υποστήριξε, πρόσφεραν στο Ισραήλ.

Μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος AKP στο τουρκικό Κοινοβούλιο, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι τα διασυνοριακά πυρά των τελευταίων ημερών μεταξύ Ισραήλ και Ιράν αύξησαν τον κίνδυνο περιφερειακής σύγκρουσης. «Το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα, το γειτονικό Ιράν απάντησε στις κλιμακούμενες επιθέσεις του Ισραήλ, αύξησε τον κίνδυνο μιας περιφερειακής σύγκρουσης περισσότερο από ποτέ. Παρακολουθούμε από πολύ κοντά αυτή την ένταση, όπου σχεδόν κάθε μέρα ξεπερνιέται ένα νέο όριο και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για την ασφάλεια του κράτους και του έθνους μας […]. Πάντα κρατούσαμε τη χώρα μας μακριά από τις περιφερειακές εντάσεις. Υπήρξαμε μεταξύ εκείνων που προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και όχι εκείνων που της έριχναν βενζίνη. Διατηρούμε την ίδια στάση και σήμερα», σημείωσε.

«Ο Νετανιάχου και το δολοφονικό του δίκτυο μπαίνουν σε μια πολύ επικίνδυνη περιπέτεια. Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά το τι θέλουν να κάνουν. Μπορούμε επίσης να δούμε πολύ καθαρά τον απώτερο στόχο τους. Εμείς δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ ως προς την ασφάλεια της Τουρκίας. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει “χειρουργική” επέμβαση στην περιοχή μας και στα εδάφη μας με οποιοδήποτε κόστος», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν ενώ ακούγονταν συνθήματα όπως «πες μας να πυροβολήσομε, θα πυροβολήσουμε, πες μας να πεθάνουμε και θα πεθάνουμε». 

Αναφερόμενος στη Χαμάς και στον πόλεμο της Γάζας συγκεκριμένα, ο Ερντογάν είπε πως «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο επικός αγώνας της Χαμάς στη Γάζα είναι ταυτόχρονα και για την Τουρκία. Γνωρίζουμε πολύ, πάρα πολύ καλά ότι ο παλαιστινιακός λαός υπερασπίζεται την ανθρωπότητα και την τιμή των μουσουλμάνων ενάντια στη συμμορία της γενοκτονίας. Ενώ κάποιοι στη χώρα μας συκοφαντούσαν τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση, εμείς, από τις πρώτες μέρες της γενοκτονίας, χωρίς κανένα δισταγμό, είπαμε ότι η Χαμάς είναι οι “Εθνικές Δυνάμεις” της Παλαιστίνης».

«Χαιρετώ με σεβασμό τα παλικάρια της Παλαιστίνης που προτιμούν να είναι περήφανοι κάτω από το χώμα, παρά να ζουν με ντροπή πάνω από αυτό, και επιλέγουν να αντιστέκονται στην ισραηλινή κατοχική δύναμη που στηρίζεται από τους ιμπεριαλιστές», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Τούρκος πρόεδρος. 

 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT