Ε.Ε.: Αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Λίβανο

Ε.Ε.: Αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Λίβανο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση ανθρωπιστικής «αερογέφυρας», προκειμένου να σταλούν είδη πρώτης ανάγκης στον Λίβανο, που πλήττεται από συνεχιζόμενη κρίση, δρομολογεί η Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στην αποστολή βοήθειας μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ε.Ε., όπως αναφέρει η Κομισιόν

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την αερογέφυρα, αυτή αφορά τρεις πτήσεις από το Ντουμπάι και το Μπρίντιζι, με την πρώτη να φτάνει στη Βηρυτό στις 11 Οκτωβρίου. 

Οι πτήσεις θα μεταφέρουν αποθέματα της Ε.Ε. που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, είδη υγιεινής, κουβέρτες και κιτ στέγασης έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ε.Ε., παραδίδεται βοήθεια από την Ισπανία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Γαλλία και το Βέλγιο στη Βηρυτό από την περασμένη εβδομάδα, ενώ περαιτέρω βοήθεια από την Ελλάδα θα μεταφερθεί τις προσεχείς ημέρες. Η Κομισιόν χρηματοδοτεί τα έξοδα της μεταφοράς των αποστολών και εξασφαλίζει τον ομαλό συντονισμό.

Οι προμήθειες που δωρίζουν τα κράτη-μέλη περιλαμβάνουν φάρμακα και ιατρικά είδη ζωτικής σημασίας για την παροχή βοήθειας στους ανθρώπους στον Λίβανο που δεν έχουν πρόσβαση σε επείγουσα υγειονομική περίθαλψη, ιδίως σε όσους έχουν εκτοπιστεί διά της βίας.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Ε.Ε. παραμένει σε στενή επαφή με τα κράτη-μέλη και τους εταίρους ανθρωπιστικής βοήθειας για την κινητοποίηση περαιτέρω προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι η βοήθεια αυτή προστίθεται στα περίπου 104 εκατ. ευρώ, που χορηγήθηκαν φέτος από την Ε.Ε. σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων κονδυλίων έκτακτης ανάγκης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT