Λίβανος: Μαίνονται οι μάχες στα σύνορα με το Ισραήλ – «Ομοβροντίες ρουκετών» κατά των IDF

Λίβανος: Μαίνονται οι μάχες στα σύνορα με το Ισραήλ – «Ομοβροντίες ρουκετών» κατά των IDF

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν σήμερα περίπου 40 ρουκέτες από τα σύνορα στο έδαφος του Ισραήλ, ορισμένες από τις οποίες καταρρίφθηκαν

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χεζμπολάχ υποστήριξε σήμερα ότι οι μαχητές της απώθησαν Ισραηλινούς στρατιώτες σε συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων. Παράλληλα, η σιιτική λιβανέζικη οργάνωση ανέφερε πως εξαπέλυσε «ομοβροντίες ρουκετών» κατά Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στο χωριό Λαμπουνέχ στο δυτικό τμήμα της μεθορίου, κοντά στις ακτές της Μεσογείου και κατάφεραν να τους απωθήσουν.

Ανατολικότερα, η Χεζμπολάχ ανέφερε πως επιτέθηκε σε Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό Μαρούν ελ Ρας και εξαπέλυσε μπαράζ πυραύλων σε ισραηλινές δυνάμεις που προωθούνταν προς τα δίδυμα συνοριακά χωριά Μαΐς αλ-Τζάμπαλ και Μουχαϊμπίμπ.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του δήλωσε πως μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν σήμερα περίπου 40 ρουκέτες από τα σύνορα στο έδαφος του Ισραήλ, ορισμένες από τις οποίες καταρρίφθηκαν. Οι σειρήνες ήχησαν στέλνοντας τους Ισραηλινούς στα καταφύγια.

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Στο μεταξύ, το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα μεταξύ άλλων σε στόχους μακριά από τη συνοριακή ζώνη μάχης. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν από πλήγμα στην πόλη Ουαρντανίγια, βόρεια της Σιδώνας, κατά μήκος της ακτής.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο έχουν σκοτώσει περισσότερους από 2.100 ανθρώπους, τους περισσότερους από αυτούς στη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων, και έχουν αναγκάσει 1,2 εκατομμύριο άλλους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Εγκαυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα λαμβάνουν φροντίδα σε μια ειδικευμένη μονάδα στο νοσοκομείο Geitaoui της Βηρυτού, το μοναδικό του είδους του στη χώρα. Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν νοσηλεύτριες να αλλάζουν προσεκτικά γάζες σε ασθενείς, μερικοί από τους οποίους έφεραν επιδέσμους από τον λαιμό και κάτω λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων. Ο Μαχμούντ Ντχάιουι, ένας Λιβανέζος στρατιώτης, δήλωσε στο Reuters πως ήταν εκτός υπηρεσίας και πήγαινε στην παραλία με το αυτοκίνητό του όταν χτυπήθηκε από ισραηλινό πλήγμα. Εχει εγκαύματα σε όλο το σώμα του.

Στη διάρκεια της νύχτας, το Ισραήλ βομβάρδισε και πάλι τον νότιο τομέα της Βηρυτού και είπε ότι σκότωσε έναν αξιωματούχο προϋπολογισμού και διοικητικής μέριμνας της Χεζμπολάχ, τον Σουχάιλ Χουσέιν Χουσέινι.

Πολλοί κάτοικοι του πυκνοκατοικημένου και ραγδαία αναπτυσσόμενου νότιου τομέα της Βηρυτού φεύγουν από εκεί έπειτα από ισραηλινές προειδοποιήσεις για απομάκρυνσή τους. Μερικοί Λιβανέζοι βλέπουν παραλληλισμούς ανάμεσα στις προειδοποιήσεις και εκείνες στη Γάζα τον τελευταίο χρόνο, προκαλώντας φόβους ότι η Βηρυτός μπορεί να αντιμετωπίσει την ίδια κλίμακα καταστροφής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT