Λούνα παρκ – Χαλκιδική: Ο πατέρας του 19χρονου ζητά τη δίωξη και άλλων «συνυπεύθυνων»

Λούνα παρκ – Χαλκιδική: Ο πατέρας του 19χρονου ζητά τη δίωξη και άλλων «συνυπεύθυνων»

Ο πατέρας του θύματος κατέθεσε υπόμνημα 30 σελίδων σε εισαγγελέα και ανακριτή για την εμπλοκή και άλλων ατόμων στο δυστύχημα του λούνα παρκ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ του Πευκοχωρίου, συναντήθηκε με τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια Πολυγύρου, ζητώντας να διευρυνθεί ο κατάλογος των κατηγορουμένων. 

Συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του, ο πατέρας του θύματος κατέθεσε υπόμνημα 30 σελίδων που, σύμφωνα με την ΕΡΤ, περιέχει στοιχεία για εμπλοκή και άλλων προσώπων.

Με το υπόμνημά του, ο πατέρας του 19χρονου ζήτησε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στη δήμαρχο Κασσάνδρας, στην αντιδήμαρχο που είχε υποχρέωση ελέγχου (το 2023), στην πρώην αντιδήμαρχο που είχε αδειοδοτήσει το λούνα παρκ πέρυσι, στον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου (2023), στον εκπρόσωπο του φορέα για τη θετική έκθεση ελέγχου για το παιχνίδι – «ιδιοκατασκευή» και σε ιδιώτη μηχανικό που έδωσε πιστοποίηση.

«Θεωρούμε ότι τις επόμενες μέρες θα διευρυνθεί το κατηγορητήριο και πιθανόν να ασκηθούν διώξεις εν μέσω της εξέτασης της υπόθεσης», είπε ο πατέρας του 19χρονου. Ερωτηθείς για το αν θεωρεί πως έχει ευθύνες η δημοτική αρχή, απάντησε: «Απόλυτα, ξεκάθαρα. Οι πρώτοι που διά της παραλείψεως έχουν την ευθύνη. Αν το έκλειναν (σ.σ. το λούνα παρκ) δεν θα έχανα το παιδί μου».

Από τον εισαγγελέα Πολυγύρου ζητήθηκε να ασκηθούν επιπλέον ποινικές διώξεις σε μία σειρά άλλων προσώπων. Μεταξύ αυτών είναι και αιρετοί του Δήμου Κασσάνδρας για την αδειοδότηση του λούνα παρκ το 2023. Για πρόσωπα αυτά βρίσκεται σε εξέλιξη και άλλη εισαγγελική έρευνα. 

Μετά τις διώξεις για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, η ανακρίτρια Πολυγύρου έλαβε τη δικογραφία και αναμένεται να συγκεντρώσει στοιχεία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT