Ισραήλ: Δύο νεκροί και τραυματίες από μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Δύο νεκροί και τραυματίες από μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ

Πλήγματα στις πόλεις Χάιφα, Κιριάτ Σμόνα και Σαφέντ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου στη συνοριακή πόλη Κιριάτ Σμόνα του βόρειου Ισραήλ. Παράλληλα ακόμα πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτες στην πόλη Χάιφα. 

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για τα πλήγματα και ισχυρίστηκε ότι η επίθεση στην Κιριάτ Σμόνα είχε στόχο «εχθρικές δυνάμεις» που συγκεντρώνονταν στην περιοχή. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, πρόκειται για δύο αμάχους οι οποίοι σκοτώθηκαν από ένα μπαράζ περίπου 20 ρουκετών που εκτοξεύθηκαν στην Κιριάτ Σμόνα από τον Λίβανο. 

Η επίθεση στην Κιριάτ Σμόνα, η οποία προκάλεσε επίσης πολλές πυρκαγιές στην πόλη, ήρθε εν μέσω χτυπημάτων και στη Χάιφα. Τουλάχιστον 40 βλήματα εκτοξεύτηκαν προς τη Χάιφα από τον Λίβανο νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός, ενώ ρουκέτες έπεσαν και σε άλλες πόλεις της Γαλιλαίας, συμπεριλαμβανομένης της Σαφέντ.

Στο μεταξύ, και οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν τη διεξαγωγή σκληρών μαχών στη συνοριακή γραμμή Ισραήλ-Λιβάνου. Οι μάχες μαίνονται αφότου πριν από μερικές ημέρες ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων με σκοπό την εισβολή στο έδαφος του Λιβάνου εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ. 

Με πληροφορίες από Times of Israel

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT