Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αλλη μία συκοφαντική ανάρτηση του Ισραήλ, στηρίζουμε τους Παλαιστίνιους

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αλλη μία συκοφαντική ανάρτηση του Ισραήλ, στηρίζουμε τους Παλαιστίνιους

«Περιμένουμε τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώπιον της δικαιοσύνης για τον ρόλο του στη γενοκτονία των Παλαιστινίων», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σφοδρή αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Ισραελ Κατζ στον προσωπικό του λογαριασμό στο X.

Σε φωτογραφία που ανάρτησε ο Κατζ αποτυπώνεται ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μπροστά από ένα άλογο το οποίο καβαλάει ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. Στο φόντο διακρίνεται επίσης και η τουρκική σημαία, η οποία γράφει πάνω το όνομα της Χαμάς.

«Στην επέτειο της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου, ο ελεύθερος κόσμος καταδικάζει τους εγκληματίες της Χαμάς, ενώ ο δικτάτορας Ερντογάν τους επαινεί: “Είναι μαχητές της ελευθερίας που πολεμούν για την Τουρκία” – ελευθερία να βιάζουν, να σκοτώνουν, να βεβηλώνουν σώματα και να καίνε μωρά. Ο Ερντογάν πουλάει την Τουρκία στους συμμάχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και διαγράφει την κληρονομιά του Ατατούρκ», γράφει ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών στη λεζάντα της φωτογραφίας.

«Φαίνεται ότι ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών έκανε άλλη μια συκοφαντική ανάρτηση με στόχο τη χώρα μας και τον πρόεδρό μας. Θεωρούμε την εν λόγω ανάρτηση ως μια ανεπιτυχή ψυχολογική επιχείρηση απόπειρας προσέλκυσης της προσοχής και αλλαγής της ατζέντας», σημειώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και συνεχίζει:

«Περιμένουμε τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώπιον της δικαιοσύνης για τον ρόλο του στη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται ενάντια στις τυραννικές πολιτικές του Ισραήλ και θα παρέχει την πιο έντονη υποστήριξή της στους Παλαιστίνιους». 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος AKP στο τουρκικό Κοινοβούλιο, είπε πως «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο επικός αγώνας της Χαμάς στη Γάζα είναι ταυτόχρονα και για την Τουρκία. Γνωρίζουμε πολύ, πάρα πολύ καλά ότι ο παλαιστινιακός λαός υπερασπίζεται την ανθρωπότητα και την τιμή των μουσουλμάνων ενάντια στη συμμορία της γενοκτονίας. Ενώ κάποιοι στη χώρα μας συκοφαντούσαν τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση, εμείς, από τις πρώτες μέρες της γενοκτονίας, χωρίς κανένα δισταγμό, είπαμε ότι η Χαμάς είναι οι “Εθνικές Δυνάμεις” της Παλαιστίνης».

«Χαιρετώ με σεβασμό τα παλικάρια της Παλαιστίνης που προτιμούν να είναι περήφανοι κάτω από το χώμα, παρά να ζουν με ντροπή πάνω από αυτό, και επιλέγουν να αντιστέκονται στην ισραηλινή κατοχική δύναμη που στηρίζεται από τους ιμπεριαλιστές», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Τούρκος πρόεδρος. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT