Ερυθρά Θάλασσα: Ζημιές από επίθεση σε τάνκερ ελληνικής διαχείρισης με σημαία Λιβερίας

Ερυθρά Θάλασσα: Ζημιές από επίθεση σε τάνκερ ελληνικής διαχείρισης με σημαία Λιβερίας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα δεξαμενόπλοιο με σημαία Λιβερίας επλήγη σήμερα, Πέμπτη, στην Ερυθρά Θάλασσα από βλήμα άγνωστης προέλευσης –πιθανώς από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης– ανέφερε η κορυφαία εταιρεία ναυτιλιακής ενημέρωσης Ambrey.

Το τάνκερ, η ιδιοκτήτρια εταιρεία και ο διαχειριστής του οποίου δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη, μετέφερε χημικές ουσίες. Κατά πληροφορίες η ιδιοκτησία του έχει αντίστοιχο προφίλ με εκείνο άλλων πλοίων που έχουν πλήξει οι Χούθι, ενώ η έγκυρη ναυτιλιακή επιθεώρηση Tradewinds αναφέρει ότι το δεξαμενόπλοιο ήταν ελληνικής διαχείρισης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η βρετανική εταιρεία εκτίμησης ναυτιλιακού κινδύνου, το πλοίο χτυπήθηκε στη δεξιά του πλευρά και τη γέφυρα από αντικείμενο, κατά πάσα πιθανότητα ντρόουν, περίπου 73 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού της Χοντέιντα στην Υεμένη. Πρόκειται για πόλη που ελέγχουν οι φιλοϊρανοί Χούθι.

Η Tradewinds λέει ότι το πλήγμα καταγράφηκε σήμερα στις 3.10 π.μ. ώρα Ελλάδος.

Ερυθρά Θάλασσα: Ζημιές από επίθεση σε τάνκερ ελληνικής διαχείρισης με σημαία Λιβερίας-1

Η γέφυρα του πλοίου υπέστη μικρές ζημιές, κατά τις ίδιες πηγές. Το πλήρωμα είναι ασφαλές.

Το τάνκερ κινούνταν από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας προς το Μουσκάτ του Ομάν. Συνεχίζει την πορεία του προς τον προορισμό του.

Την πληροφορία επιβεβαιώνει και ο βρετανικός οργανισμός ναυτιλιακών επιχειρήσεων UKMTO, που προσθέτει πως ακόμη δύο βλήματα έπεσαν στη θάλασσα κοντά στο σκάφος τέσσερις ώρες αργότερα και ότι διεξάγεται έρευνα από τις Αρχές.

Με πληροφορίες από Reuters, UKMTO, Tradewinds

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT