Ισραήλ: Ο στρατός αναφέρει την «εκκαθάριση περίπου 50 Παλαιστίνιων τρομοκρατών»

Ισραήλ: Ο στρατός αναφέρει την «εκκαθάριση περίπου 50 Παλαιστίνιων τρομοκρατών»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις ενεργές στρατιωτικές επιχειρήσεις από ξηρά και αέρα στη Λωρίδα της Γάζας κατά των ενόπλων δυνάμεων του παλαιστινιακού ριζοσπαστικού κινήματος Χαμάς, ανεξάρτητα από την εξέλιξη της σύγκρουσης με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του στρατού του Ισραήλ, τις τελευταίες 24 ώρες, κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, στρατεύματα σκότωσαν περί τους «50 Παλαιστίνιους τρομοκράτες».

Επιπλέον, ανακαλύφθηκε μεγάλος αριθμός όπλων, μεταξύ των οποίων και τουφέκια Καλάσνικοφ και αντιαρματικές χειροβομβίδες, καθώς και πυρομαχικά.

Στην περιοχή της πόλης Ράφα, στα νότια του θυλάκου, ο στρατός κατέστρεψε έναν εκτοξευτή ρουκετών και πολλές εισόδους σε υπόγειες σήραγγες. Στο κεντρικό τμήμα του τομέα, ριζοσπάστες και εγκαταστάσεις υποδομής καταστράφηκαν σε μάχες και βρέθηκαν όπλα, σύμφωνα με αναφορά του στρατού.

Οι ενέργειες των χερσαίων δυνάμεων υποστηρίζονται από αεροπορία. Τις τελευταίες 24 ώρες, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία επιτέθηκε σε περισσότερους από 30 διαφορετικούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο στρατός.

Πηγή: The Jerusalem Post, TASS

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT