Ευρωκοινοβούλιο: Στις 4 Νοεμβρίου η ακρόαση του Απόστολου Τζιτζικώστα

Ευρωκοινοβούλιο: Στις 4 Νοεμβρίου η ακρόαση του Απόστολου Τζιτζικώστα

Ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα των ακροάσεων των ορισθέντων επιτρόπων

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρονοδιάγραμμα των ακροάσεων των ορισθέντων επιτρόπων από την πρόεδρο της Κομισιόν ανακοίνωσε πριν από λίγο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, που υιοθέτησε σε μεγάλο βαθμό τις προτάσεις των επικεφαλής των Επιτροπών, που θα αναλάβουν τη διαδικασία των ακροάσεων, οι οποίες ξεκινούν στις 4 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ακρόαση του Ελληνα ορισθέντος επιτρόπου για τις Βιώσιμες Μεταφορές και τον Τουρισμό, Απόστολου Τζιτζικώστα, θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα των ακροάσεων στις 4 Νοεμβρίου, στις 18.30, στην Επιτροπή Μεταφορών με τη συμμετοχή της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Την πρώτη ημέρα των ακροάσεων θα πραγματοποιηθούν συνολικά τέσσερις ακροάσεις, δύο που θα γίνουν παράλληλα μεταξύ 14.30-17.30, και συγκεκριμένα για τους ορισθέντες επίτροπους Μάρος Σέφκοβιτς (για το Εμπόριο και Οικονομική Ασφάλεια) και Μάικλ ΜακΓκραθ (για Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και Κράτος Δικαίου και δύο το απόγευμα μεταξύ 18.30-21.30 για τους Κρίστοφ Χάνσεν (για Γεωργία) και Απόστολο Τζιτζικώστα.

Επειδή η Δευτέρα 11 Νοεμβρίου είναι επίσημη αργία στο Βέλγιο, στις 5 Νοεμβρίου και 6 Νοεμβρίου αντίστοιχα θα πραγματοποιούνται τρεις ακροάσεις την ημέρα από τις 9 το πρωί έως τις 21.30 το βράδυ.

Η διαδικασία των ακροάσεων θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου με την κατά σειρά εξέταση των εκτελεστικών αντιπροέδρων της Κομισιόν: των Ραφαέλε Φίτο (Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων), Κάγια Κάλας (ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής), Ροξάνα Μινζάτου (Δεξιοτήτων, Παιδείας και Πολιτισμού), Στεφάν Σεζουρνέ (Βιομηχανικής Στρατηγικής και Ενιαίας Αγοράς), Τερέζα Ριμπέρα (Καθαρής και Δίκαιης Μετάβασης και Ανταγωνισμού) και Χένα Βίρκουνεν (Τεχνολογίας και Ασφάλειας).

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων (JURI) ολοκλήρωσαν τη διαδικασία εξέτασης τυχόν συγκρούσεων συμφερόντων για τους/τις ορισθέντες/είσες επιτρόπους, σε συνάρτηση με τα αντίστοιχα χαρτοφυλάκιά τους.

Οι δηλώσεις συμφερόντων που υποβλήθηκαν προς εξέταση θα αναρτηθούν στην ειδική ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν από την έναρξη των ακροάσεων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT