Λίβανος: Πολύνεκρο ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό

Λίβανος: Πολύνεκρο ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό

Σύμφωνα με τρεις πηγές ασφαλείας που μίλησαν στο Reuters, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, Βαφίκ Σάφα, επιβίωσε της ισραηλινής απόπειρας δολοφονίας. Τουλάχιστον 22 νεκροί και 100 τραυματίες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα στην κεντρική Βηρυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Η επίθεση έγινε στην καρδιά της λιβανέζικης πρωτεύουσας, που σπανίως πλήττεται αφότου ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επικεντρώνεται κυρίως στα νότια προάστια της Βηρυτού, το προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τρεις πηγές ασφαλείας που μίλησαν στο Reuters, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, Βαφίκ Σάφα επιβίωσε της ισραηλινής απόπειρας δολοφονίας. Νωρίτερα, λιβανέζικη πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι το ισραηλινό χτύπημα στο κέντρο της Βηρυτού είχε στόχο τουλάχιστον έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ.

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι άκουσε τρεις εκρήξεις και είδε πυκνό μαύρο καπνό να απλώνεται πάνω από την πόλη. Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters είπαν ότι ο ένας από τους βομβαρδισμούς έγινε δίπλα σε ένα πρατήριο καυσίμων. Μια μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν στο βάθος ενώ οι διασώστες, με φακούς στα χέρια, αναζητούσαν επιζώντες στα χαλάσματα, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε το κανάλι al-Manar της Χεζμπολάχ.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για την επίθεση. Νωρίτερα εκδόθηκε νέα εντολή εκκένωσης για τα νότια προάστια της Βηρυτού, για συγκεκριμένα κτίρια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT