Κολοράντο: Ενας νεκρός σε παλιό χρυσωρυχείο που είναι πια μουσείο – Διασώθηκαν 12 που είχαν εγκλωβιστεί

Κολοράντο: Ενας νεκρός σε παλιό χρυσωρυχείο που είναι πια μουσείο – Διασώθηκαν 12 που είχαν εγκλωβιστεί

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και χρειάστηκε η επέμβαση διασωστών για τον απεγκλωβισμό 12 ατόμων εξαιτίας βλάβης σε ανελκυστήρα που μετέφερε γκρουπ επισκεπτών σε στοά, βάθους 300 μέτρων, σε παλιό χρυσωρυχείο που έχει πλέον μετατραπεί σε αξιοθέατο για τουρίστες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών, χθες Πέμπτη.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τζάρεντ Πόλις, ανακοίνωσε τελικά το βράδυ της Πέμπτης ότι διασώθηκαν οι 11 τουρίστες και ο ξεναγός που είχαν εγκλωβιστεί.

Κολοράντο: Ενας νεκρός σε παλιό χρυσωρυχείο που είναι πια μουσείο – Διασώθηκαν 12 που είχαν εγκλωβιστεί-1

Ο Τζέισον Μάικσελ, ο σερίφης της κομητείας Τέλερ, επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους πως υπάρχει ένας νεκρός, χωρίς να διευκρινίσει τα ακριβή αίτια θανάτου. Συμπλήρωσε πως τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Εντεκα άνθρωποι βγήκαν σώοι από το χρυσωρυχείο, αλλά 12 παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί ώρες. Διασώστες ανέφεραν ότι είχαν επικοινωνία μαζί τους, διαβεβαιώνοντας πως οι εγκλωβισμένοι είχαν νερό και κουβέρτες μαζί τους.

Κολοράντο: Ενας νεκρός σε παλιό χρυσωρυχείο που είναι πια μουσείο – Διασώθηκαν 12 που είχαν εγκλωβιστεί-2

Το περιστατικό σημειώθηκε στο χρυσωρυχείο Mollie Kathleen στο Κριπλ Κρικ του Κολοράντο. Πρόκειται για ένα χρυσωρυχείο του 1890, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την πόλη Κολοράντο Σπρινγκς.

Ο χώρος έχει μετατραπεί σε αξιοθέατο για τουρίστες, που ξεναγούνται στις υπόγειες στοές και ενημερώνονται για την ιστορία του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT