Ισραήλ: Νεκρός ο ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ στον καταυλισμό Νουρ Σαμς από ισραηλινό πλήγμα

Ισραήλ: Νεκρός ο ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ στον καταυλισμό Νουρ Σαμς από ισραηλινό πλήγμα

Ο Μοχάμεντ Αμπντάλα έγινε επικεφαλής της οργάνωσης που υποστηρίζεται από το Ιράν στον καταυλισμό, αφότου ο προκάτοχός του, Μοχάμαντ Τζαμπέρ, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον επικεφαλής της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικής Τζιχάντ στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς στην κεντρική Δυτική Οχθη σε αεροπορική επιδρομή χθες, Πέμπτη.

Ο Μοχάμεντ Αμπντάλα έγινε επικεφαλής της οργάνωσης που υποστηρίζεται από το Ιράν στον καταυλισμό στην περιοχή του Τουλκαρέμ, αφού ο προκάτοχός του Μοχάμαντ Τζαμπέρ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Ο Αμπντουλάχ φέρεται να σκοτώθηκε σε πλήγμα από αέρος μαζί με ένα ακόμη φερόμενο μέλος της οργάνωσης, που δεν κατονομάζεται.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ο Αμπντουλάχ ήταν υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων «πολλών επιθέσεων». Τον κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε εκρηκτικά εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων.

Τα στρατεύματα στο έδαφος, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, κατάσχεσαν ημιαυτόματα τουφέκια.

Ισραήλ: Νεκρός ο ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ στον καταυλισμό Νουρ Σαμς από ισραηλινό πλήγμα-1

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστινιακής Αρχής, Wafa, ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός πήρε επίσης τις σορούς των δύο ανδρών, κατονομάζοντας τον δεύτερο νεκρό ως Αουάντ Ομάρ από την κοντινή πόλη Μπαλά.

Πηγή: Times of Israel

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT