Ο Σάντσεθ προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να πουλά όπλα στο Ισραήλ

Ο Σάντσεθ προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να πουλά όπλα στο Ισραήλ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός καταδίκασε τις επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ κατά της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ προέτρεψε σήμερα, Παρασκευή, τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να πουλά όπλα στο Ισραήλ, καθώς καταδίκασε τις επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ κατά της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ στοχεύοντας παρατηρητήριο που χρησιμοποιούν οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο σήμερα, τραυματίζοντας δύο μέλη της αποστολής, όπως ανέφερε πηγή των Ηνωμένων Εθνών. Είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που ειρηνευτικές δυνάμεις ανέφεραν ισραηλινά πυρά στις θέσεις τους, καθώς το Ισραήλ διεξάγει πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ.

Κανένας από τους Ισπανούς στρατιώτες που συμμετείχαν στην αποστολή δεν χτυπήθηκε, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Αμυνας.

Η Ισπανία έχει αναπτύξει ειρηνευτικές δυνάμεις στον Λίβανο και Ισπανός στρατηγός ηγείται της αποστολής.

Καταδίκη των επιθέσεων στην αποστολή του ΟΗΕ

«Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να επικρίνω και να καταδικάσω τις επιθέσεις που πραγματοποιούν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο», ανέφερε ο Σάντσεθ, ασκώντας κριτική στο Ισραήλ για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, μετά τη συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Ο Σάντσεθ τόνισε ότι η Ισπανία σταμάτησε να πουλά όπλα στο Ισραήλ τον Οκτώβριο του 2023 και προέτρεψε και τον υπόλοιπο κόσμο να κάνει το ίδιο για να αποτρέψει περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή.

«Νομίζω ότι είναι επείγον, δεδομένου του τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, να σταματήσει η διεθνής κοινότητα να εξάγει όπλα στην ισραηλινή κυβέρνηση», τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT