Βούτσιτς σε Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη δύναμη στα Βαλκάνια»

Βούτσιτς σε Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη δύναμη στα Βαλκάνια»

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας στον αμυντικό τομέα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συνάντηση με τον Σέρβο πρόεδρο, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Ο Βούτσιτς χαρακτήρισε την Τουρκία «τη μεγαλύτερη δύναμη στα Βαλκάνια», τονίζοντας ότι η Σερβία αναμένει τη συνέχιση της τουρκικής υποστήριξης για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Μάλιστα, εξήρε τον ίδιο τον Ερντογάν ως ένα πρόσωπο που «κατανοεί πολύ καλά τα προβλήματα στα Βαλκάνια και λέει πάντα ότι ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος για την επίλυσή τους».

Ο Σέρβος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι ορισμένα μέρη της χώρας του επιβιώνουν χάρη στις τουρκικές επενδύσεις και στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι η Σερβία εκτιμά τις φιλικές σχέσεις της με την Τουρκία. «Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας», πρόσθεσε σε άλλο σημείο. 

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου της Σερβίας στη σταθεροποίηση της γειτονικής Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και προέτρεψε επίσης τις «τρίτες χώρες» να απέχουν από την προσπάθεια να «καθορίσουν τι θα πρέπει να περιλαμβάνεται στις αμυντικές βιομηχανίες της Τουρκίας και της Σερβίας».

Με πληροφορίες από Anadolu

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT