Ποιοι είναι οι καλύτεροι υπάλληλοι για τον εκατομμυριούχο Μαρκ Κιούμπαν

Ποιοι είναι οι καλύτεροι υπάλληλοι για τον εκατομμυριούχο Μαρκ Κιούμπαν

«Πρέπει να μειώνεις το άγχος, όχι να το δημιουργείς», ανέφερε ο Κιούμπαν

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρότυπο του καλού υπαλλήλου είναι, θεωρητικά, εκείνος που διαθέτει ακλόνητη αυτοπεποίθηση ή οξύ επιχειρηματικό δαιμόνιο. Στο μυαλό του Μαρκ Κιούμπαν, ωστόσο, αυτά τα χαρακτηριστικά τοποθετούνται πιο χαμηλά στην αξιολόγηση.

Ο 66χρονος εκατομμυριούχος δίνει τον «τίτλο» του καλύτερου υπαλλήλου σε εκείνους που λύνουν προβλήματα.

«Πρέπει να μειώνεις το άγχος, όχι να το δημιουργείς», τονίζει, την ώρα που ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Google για την τεχνητή νοημοσύνη. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι απλά ένας ανεμοστρόβιλος και όλα φαίνονται δύσκολα, προκαλώντας πολύ περιττό άγχος», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η συμβουλή του στους εργαζόμενους είναι να αναπτύξουν την ικανότητα να αναλύουν μια κατάσταση, να βρίσκουν τη λύση και να μην το κάνουν μεγάλο θέμα. Μάλιστα το παρομοιάζει με δώρο προς τον εργοδότη και ως τη μεγαλύτερη αξία που μπορείτε να του δώσετε, μειώνοντας το άγχος του.

Τι λένε έρευνες

Η επιθυμία του Κιούμπαν για ένα λιγότερο αγχωτικό εργασιακό περιβάλλον δεν είναι αβάσιμη.

Ερευνες έχουν δείξει ότι το άγχος επηρεάζει σοβαρά την παραγωγικότητα και την απόδοση στην εργασία και εκτιμάται ότι κοστίζει στις αμερικανικές επιχειρήσεις περισσότερα από 300 δισ. δολάρια κάθε χρόνο. 

Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι που εκλαμβάνουν το άγχος ως μια πρόκληση, είναι πιο παραγωγικοί, συγκεντρώνονται καλύτερα, αισθάνονται ότι έχουν περισσότερα κίνητρα στη δουλειά τους και είναι λιγότερο πιθανό να εξετάσουν νέες ευκαιρίες εργασίας λόγω άγχους.

Επομένως, το να τηρείτε τις δεσμεύσεις σας και να είστε καλός ακροατής, είναι μια καλή στρατηγική για να χτίσετε δεσμούς εμπιστοσύνης με τους εργοδότες και προϊσταμένους σας και η ζωή των δύο πλευρών θα γίνει ευκολότερη.

Πηγή: MoneyReview

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT