Τουρκικά ΜΜΕ: «Πράσινο φως» στις διαβουλεύσεις με τη Γερμανία για τα Eurofighter

Τουρκικά ΜΜΕ: «Πράσινο φως» στις διαβουλεύσεις με τη Γερμανία για τα Eurofighter

Εάν η Γερμανία δώσει την τελική έγκριση για την πώληση, η Τουρκία θα αγοράσει 24 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter το συντομότερο δυνατό σε πρώτη φάση

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία ενέκρινε την έναρξη τεχνικών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για την πώληση των 40 πολεμικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οπως αναφέρεται, μια αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων από την Αγγλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία (χώρες της κοινοπραξίας των Eurofighter), ήρθε στην Τουρκία και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν περίπου τρεις εβδομάδες, θα συζητηθούν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες. Μεταξύ αυτών θα είναι τα στάδια της διαδικασίας προμήθειας των πολεμικών αεροσκαφών, ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση του προσωπικού και ο τρόπος εφαρμογής των προγραμμάτων συντήρησης.

Εάν η Γερμανία δώσει την τελική έγκριση για την πώληση, η Τουρκία θα αγοράσει 24 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter το συντομότερο δυνατό σε πρώτη φάση. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 40 στα επόμενα στάδια της διαδικασίας.

Με την προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών Eurofighter, αεροσκάφη με ραντάρ AESA θα ενταχθούν για πρώτη φορά στον κατάλογο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το Eurofighter θα είναι η καταλληλότερη λύση για το διάστημα μέχρι να ενταχθούν στην Πολεμική αεροπορία τα αεροσκάφη KAAN και F-16 Block 70.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT