ΥΠΕΞ: Ανησυχία της Ελλάδας για τη στοχοποίηση δυνάμεων του ΟΗΕ στον Λίβανο

ΥΠΕΞ: Ανησυχία της Ελλάδας για τη στοχοποίηση δυνάμεων του ΟΗΕ στον Λίβανο

«Η ασφάλεια του προσωπικού και της περιουσίας των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να διασφαλιστεί», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία της Ελλάδας για τη «στοχοποίηση της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο» εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα ανησυχεί βαθύτατα για τη στοχοποίηση της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL) στον Λίβανο και υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο της υπό το πρίσμα της περιφερειακής κλιμάκωσης», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου και καταλήγει:

«Ως ένα μέλος που συνεισφέρει στην UNIFIL, η Ελλάδα τονίζει ότι η ασφάλεια του προσωπικού και της περιουσίας των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να διασφαλιστεί». 

Η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται εν μέσω καταγγελιών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο για «σκόπιμη στοχοποίηση δυνάμεων του ΟΗΕ από τον ισραηλινό στρατό» με αποτέλεσμα να τραυματιστούν χθες δύο κυανόκρανοι. Η UNIFIL ανέφερε επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ κατά ενός παρατηρητηρίου του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα του Ισραήλ. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT