Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση περισσότερων οικισμών του νότιου Λιβάνου

Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση περισσότερων οικισμών του νότιου Λιβάνου

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι Λιβανέζοι έχουν πλέον εκτοπιστεί από ό,τι κατά τη διάρκεια του τελευταίου μεγάλου πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ το 2006

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε σήμερα Σάββατο τους κατοίκους 23 οικισμών του νότιου Λιβάνου να απομακρυνθούν σε περιοχές βόρεια του ποταμού Αουάλι, ο οποίος ρέει από τη δυτική κοιλάδα Μπεκάα προς τη Μεσόγειο.

Η εντολή, που κοινοποιήθηκε μέσω στρατιωτικής ανακοίνωσης, αναφέρει οικισμούς στον νότιο Λίβανο που αποτέλεσαν πρόσφατα στόχους ισραηλινών επιθέσεων, πολλοί από τους οποίους είχαν ήδη ερημώσει λόγω των ισραηλινών επιδρομών.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι εκκενώσεις είναι απαραίτητες για την ασφάλεια των κατοίκων λόγω των αυξημένων δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ, υποστηρίζοντας ότι η οργάνωση χρησιμοποιεί τοποθεσίες της περιοχής για να κρύβει όπλα και να εξαπολύει επιθέσεις στο Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ αρνείται ότι κρύβει τα όπλα της σε οικισμούς.

Πάνω από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένοι

Η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, η οποία ξέσπασε πριν από ένα χρόνο όταν η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση άρχισε να εκτοξεύει ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ για να υποστηρίξει τη Χαμάς στην αρχή του πολέμου στη Γάζα, έχει κλιμακωθεί δραματικά τον τελευταίο μήνα.

Οι εντατικοποιημένες ισραηλινές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο, την κοιλάδα Μπεκάα και τα νότια προάστια της Βηρυτού έχουν αναγκάσει περίπου 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τις 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Λιβάνου.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι Λιβανέζοι έχουν πλέον εκτοπιστεί από ό,τι κατά τη διάρκεια του τελευταίου μεγάλου πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ το 2006, όταν περίπου 1 εκατομμύριο είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT