ΗΠΑ – Εκλογές: Στο στόχαστρο του επιτελείου της Χάρις, η ηλικία του Τραμπ

ΗΠΑ – Εκλογές: Στο στόχαστρο του επιτελείου της Χάρις, η ηλικία του Τραμπ

Η Κάμαλα Χάρις θα δημοσιοποιήσει σήμερα Σάββατο τον ιατρικό της φάκελο, κάτι που έχει αρνηθεί να πράξει ο 78χρονος Ντόναλντ Τραμπ, πολιτικός της αντίπαλος και γηραιότερος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, μετά την απόσυρση από την κούρσα του σημερινού προέδρου, Τζο Μπάιντεν

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Κάμαλα Χάρις αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών προγραμματίζει να δημοσιοποιήσει σήμερα τον ιατρικό φάκελό της, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει την προσοχή του εκλογικού σώματος στην άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να πράξει το ίδιο, σύμφωνα με συνεργάτη της.

Η αναφορά για την ιατρική κατάσταση της Χάρις συμπεραίνει: «Η ίδια έχει τη φυσική και νοητική κατάσταση που είναι απαραίτητη για την επιτυχή εκτέλεση των προεδρικών καθηκόντων, συμπεριλαμβανομένων της ευθύνης άσκησης των εκτελεστικής εξουσίας, των καθηκόντων της αρχηγού του κράτους, αλλά και της υπεύθυνης αρχιστρατήγου των ενόπλων δυνάμεων», σύμφωνα με τον ίδιο συνεργάτη της Χάρις.

Η Χάρις είναι 59 ετών, ενώ ο Τραμπ 78 ετών, καθώς διεκδικούν την προεδρική εκλογή των ΗΠΑ.

Το επιτελείο της Χάρις επιδιώκει να δώσει έμφαση στην ηλικία του Τραμπ, καθώς έγινε ο γηραιότερος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, μετά από την απόσυρση της υποψηφιότητας του προέδρου Τζο Μπάιντεν που είναι 81 ετών έπειτα από την απογοητευτική εμφάνισή του σε τηλεμαχία με τον Τραμπ το καλοκαίρι.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT