Ζελένσκι: Οι ουκρανικές δυνάμεις «κρατούν τις θέσεις τους» στο ρωσικό Κουρσκ

Ζελένσκι: Οι ουκρανικές δυνάμεις «κρατούν τις θέσεις τους» στο ρωσικό Κουρσκ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να απωθήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα από τη ρωσική συνοριακή περιφέρεια του Κουρσκ, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις κρατούν τις θέσεις τους, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αναφορικά με την επιχείρηση στο Κουρσκ, η Ρωσία προσπάθησε να απωθήσει τις δυνάμεις μας από τις θέσεις τους, αλλά κρατάμε τις καθορισμένες γραμμές», είπε ο Ζελένσκι στο καθιερωμένο από την αρχή της ρωσικής εισβολής καθημερινό βραδινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, ότι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο χωριά στο Κουρσκ.

Ο Ζελένσκι αναγνώρισε ότι η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ είχε σκοπό να κρατήσει ρωσικά στρατεύματα μακριά από τις θέσεις της πρώτης γραμμής στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις σημειώνουν σταθερά εδαφικά κέρδη τους τελευταίους μήνες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναγνώρισε ότι στις ουκρανικές επαρχίες του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια, που εν μέρει κατέχονται από ρωσικές δυνάμεις, επικρατούν «πολύ δύσκολες συνθήκες». «Η ανθεκτικότητα των μονάδων μας είναι κρίσιμη. Όλα εξαρτώνται από την ανθεκτικότητά μας», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT