Γαλλία: O πρώην ΥΠΕΞ επικρίνει το Ισραήλ, δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις με τη Χεζμπολάχ

Γαλλία: O πρώην ΥΠΕΞ επικρίνει το Ισραήλ, δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις με τη Χεζμπολάχ

O πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Tribune, υποστηρίζει ότι η ιδεολογία του μετασχηματισμού της Μέσης Ανατολής με τη βία είναι γεμάτη ψευδαισθήσεις και κινδύνους.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Tribune, εκφράζει τον φόβο ότι ο πόλεμος θα εξαρθρώσει τον Λίβανο, επικρίνει την έλλειψη πολιτικών στόχων του Ισραήλ και δεν αποκλείει να υπάρξουν στο μέλλον διαπραγματεύσεις με τη Χεζμπολάχ.

Ως προς το ζήτημα που έθεσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν περί παύσης της πώλησης όπλων στο Ισραήλ, ο Γάλλος πρώην ΥΠΕΞ δηλώνει σύμφωνος, κάνοντας μάλιστα λόγο για αντίφαση μεταξύ του επαναλαμβανόμενου αιτήματος για κατάπαυση του πυρός και της μόνιμης παράδοσης όπλων. «Όσο δεν λύνεται αυτή η αντίφαση, θα τροφοδοτούμε αυτή τη λογική του αέναου πολέμου», τονίζει.

Γαλλία: O πρώην ΥΠΕΞ επικρίνει το Ισραήλ, δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις με τη Χεζμπολάχ-1

Σχετικά με τα περί αποδυνάμωσης της θέσης της Γαλλίας, υποστηρίζει ότι, αντίθετα, είναι το Ισραήλ που απομονώνεται από τον κόσμο, διότι για άλλη μια φορά δεν προσδιορίζονται οι πολεμικοί του στόχοι. «Εάν συνίστανται στη στρατιωτική ήττα της Χαμάς, αυτό έχει γίνει, αν πιστέψουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού του επιτελείου του ισραηλινού στρατού. Εάν πρόκειται για την εξάλειψη των κεφαλών της Χεζμπολάχ και την αποδυνάμωσή της, αυτό επίσης έγινε. Από εκεί και πέρα, ποιος είναι ο στόχος σήμερα», διερωτάται.

Kατά την άποψή του, η απάντηση του Ισραήλ έχει γίνει μια συλλογική τιμωρία, με αντίποινα αδιακρίτως, τα οποία καταδικάζονται από το διεθνές δίκαιο. Όλα όσα συμβαίνουν δείχνουν την έλλειψη πραγματικών πολιτικών στόχων σημειώνει, εκφράζοντας τον φόβο για έναν χωρίς τέλος πόλεμο. Θεωρεί, επίσης, ότι η ιδεολογία του μετασχηματισμού της Μέσης Ανατολής με τη βία είναι γεμάτη ψευδαισθήσεις και πολύ επικίνδυνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT