Ρωσία: Η στρατιωτική συνεργασία με την Κίνα ευνοεί την παγκόσμια σταθερότητα

Ρωσία: Η στρατιωτική συνεργασία με την Κίνα ευνοεί την παγκόσμια σταθερότητα

Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Αντρέι Μπελούσοφ έφτασε στο Πεκίνο σήμερα Δευτέρα για επίσημη επίσκεψη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Αντρέι Μπελούσοφ δήλωσε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Κίνα ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου είναι σημαντικό στοιχείο για τη διατήρηση της παγκόσμιας σταθερότητας, ανέφεραν τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπελούσοφ έφτασε στο Πεκίνο σήμερα Δευτέρα για επίσημη επίσκεψη, ανέφεραν νωρίτερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το υπουργείο του.

Ο στρατός της Κίνας ξεκίνησε νέο γύρο ασκήσεων κοντά στην Ταϊβάν σήμερα, τονίζοντας ότι πρόκειται για προειδοποίηση για τις «αποσχιστικές ενέργειες των δυνάμεων ανεξαρτησίας της Ταϊβάν» και προκαλώντας αντιδράσεις σε Ταϊπέι και ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Ταϊβάν Λάι Τσινγκ-τε συγκάλεσε συνεδρίαση ασφαλείας για τα γυμνάσια που «αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο», σύμφωνα με τον επικεφαλής της ασφάλειας Τζόζεφ Γου.

Τα γυμνάσια με την ονομασία Joing Sword-2024B, διεξάγονται «σε ζώνες βόρεια, νότια και ανατολικά του νησιού της Ταϊβάν», όπως ανακοίνωσε η Κίνα.

«Επικεντρώνονται σε περιπόλους προετοιμασίας για μάχη θάλασσας-αέρα, στον αποκλεισμό λιμανιών και σημαντικών ζωνών» ή ακόμα «στην επίθεση σε θαλάσσιους και χερσαίους στόχους».

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT