Βόρεια Κορέα: Σε ετοιμότητα μονάδες του στρατού για πλήγματα στη Νότια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Σε ετοιμότητα μονάδες του στρατού για πλήγματα στη Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τη Νότια ότι εκτόξευσε drones για να ρίξει προπαγανδιστικά φυλλάδια στο έδαφός της. Η Πιονγκγιάνγκ απείλησε ότι αν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, θα απαντήσει με βίαια μέσα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι μονάδες του στρατού της στην πρώτη γραμμή των συνόρων με τη Νότια Κορέα είναι έτοιμες να επιτεθούν στη χώρα, με φόντο τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για φερόμενα νοτιοκορεατικά drones που έριξαν προπαγανδιστικά φυλλάδια πάνω από την Πιονγκγιάνγκ.

Η Νότια Κορέα αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν τελικά έστειλε μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Βόρεια Κορέα. Τόνισε επίσης ότι θα τιμωρήσει αυστηρά τη Βόρεια Κορέα αν απειληθεί η ασφάλεια των πολιτών της.

Η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της κατηγόρησε τη Νότια Κορέα ότι εκτόξευσε drones για να ρίξει προπαγανδιστικά φυλλάδια πάνω από την Πιονγκγιάνγκ, τουλάχιστον τρεις φορές μέσα στον Οκτώβριο. Η Πιονγκγιάνγκ απείλησε ότι αν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο θα απαντήσει με βίαια μέσα

Σε ανακοίνωσή που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή, το βορειοκορεατικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι ο στρατός έθεσε σε ετοιμότητα το πυροβολικό και άλλες μονάδες κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με μη κατονομαζόμενο εκπρόσωπο του υπουργείου η διαταγή προς τις σχετικές μονάδες είναι να προετοιμαστούν πλήρως για καταστάσεις όπως η εξαπόλυση άμεσων χτυπημάτων σε απροσδιόριστους εχθρικούς στόχους, όταν η Νότια Κορέα επιχειρήσει ξανά να περάσει τα σύνορα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σε μια ξεχωριστή δήλωση αργότερα την Κυριακή, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι ολόκληρη η νοτιοκορεατική επικράτεια «μπορεί να μετατραπεί σε σωρούς από στάχτες» έπειτα από μια σφοδρή επίθεση του Βορρά. 

Με πληροφορίες από ABC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT