Ιράν: Βρετανικές κυρώσεις για την πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ

Ιράν: Βρετανικές κυρώσεις για την πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ

Οι κυρώσεις αφορούν τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, τον υπαρχηγό, μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, αλλά και εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων και την Ιρανική Διαστημική Υπηρεσία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε πολλά ηγετικά στελέχη του ιρανικού στρατού, μεταξύ των οποίων είναι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Αμπντολραχίμ Μουσαβί, με αφορμή την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Λάμι, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι η Βρετανία, σε συνεργασία με τους συμμάχους της, «θα συνεχίσει να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα απέναντι στις απαράδεκτες απειλές του Ιράν και να ασκεί πιέσεις για την αποκλιμάκωση στην περιοχή» της Μέσης Ανατολής.

Εκτός από τον Μουσαβί, κυρώσεις επιβλήθηκαν επίσης στον αναπληρωτή του, Μοχαμάντ-Χοσεΐν Ναντράς, στον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, Χαμίντ Βαχεντί και τον αρχηγό της υπηρεσίας πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης, Μοχαμάντ Καζεμί.

Επίσης, κυρώσεις θα επιβληθούν στην ιρανική εταιρεία Farzanegan Propulsion Systems Design Bureau, η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει εξαρτήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε πυραύλους, αλλά και στην Ιρανική Διαστημική Υπηρεσία, «που αναπτύσσει τεχνολογίες οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων».

Σύμφωνα με τα μέτρα που ελήφθησαν εναντίον αυτών των προσώπων, θα τους απαγορευθεί η είσοδος στο βρετανικό έδαφος, ενώ θα παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία των εν λόγω προσώπων και των εταιρειών.

Κυρώσεις εναντίον του Ιράν με αφορμή την πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου επέβαλαν και οι ΗΠΑ, που στόχευσαν τον πετρελαϊκό τομέα της χώρας.

Πηγή: The Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT