Δημοσκόπηση NBC: Ο Τραμπ κάλυψε 4 μονάδες σε έναν μήνα, ισοβαθμεί με τη Χάρις

Δημοσκόπηση NBC: Ο Τραμπ κάλυψε 4 μονάδες σε έναν μήνα, ισοβαθμεί με τη Χάρις

Ο Τραμπ βρισκόταν στο 44% στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου ενώ πλέον ισοβαθμεί με την Κάμαλα Χάρις στο 48%

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενίσχυση των ποσοστών του Ρεπουμπλικανού, Ντόναλντ Τραμπ καταγράφει νέα δημοσκόπηση του NBC, με τον ίδιο να ισοβαθμεί πλέον με τη Δημοκρατική, Κάμαλα Χάρις στο 48%, τρεις περίπου εβδομάδες πριν τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. 

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ψηφοφόρων (περιθώριο λάθους 3,1%), Τραμπ και Χάρις ισοβαθμούν στο 48% σε εθνικό επίπεδο. Στη μέτρηση του Σεπτεμβρίου, η Χάρις βρισκόταν στο 49% ενώ ο Τραμπ ήταν δεύτερος στο 44%

Δημοσκόπηση NBC: Ο Τραμπ κάλυψε 4 μονάδες σε έναν μήνα, ισοβαθμεί με τη Χάρις-1
Φωτ.: NBC

«Καθώς το καλοκαίρι έφυγε και μπαίνουμε στο φθινόπωρο, κάθε σημάδι δυναμικής της Κάμαλα Χάρις έχει υποχωρήσει», δήλωσε ο δημοσκόπος των Δημοκρατικών, Τζεφ Χόργουιτ, ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα μαζί με τον δημοσκόπο των Ρεπουμπλικανών, Μπιλ ΜακΙντρουφ. «Η κούρσα είναι ισόπαλη», πρόσθεσε. 

Σε ένα ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο, η δημοσκόπηση υπογραμμίζει σαφώς την αβεβαιότητα του εκλογικού αποτελέσματος ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι ένα 10% των ψηφοφόρων δηλώνουν ότι μπορεί να αλλάξουν γνώμη. Η ψήφος ενός τρίτου κόμματος θα μπορούσε επίσης να παίξει ρόλο. 

Πέφτει η δημοτικότητα της Χάρις

Ενα άλλο σημαντικό εύρημα στη δημοσκόπηση του NBC News είναι η πτώση που καταγράφει η δημοτικότητα της Κάμαλα Χάρις συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο

Λίγο μετά το ντιμπέιτ του Σεπτεμβρίου με τον Ντόναλντ Τραμπ, οι θετικές γνώμες για την Κάμαλα Χάρις εκτοξεύθηκαν στο 48% ενώ οι αρνητικές βρίσκονταν στο 45%. Στην τωρινή δημοσκόπηση η Χάρις βρίσκεται στο 43% θετικές γνώμες και 49% αρνητικές. 

Από την άλλη, ο Τραμπ βρίσκεται στο 43% θετικές γνώμες και 51% αρνητικές. Το θετικό ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγράψει δημοσκόπηση του NBC News για τον Τραμπ από τότε που εγκατέλειψε το αξίωμά του στην προεδρία της χώρας. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT