Ισραήλ: Το drone που σκότωσε 4 στρατιώτες «είχε χαθεί προσωρινά από τα ραντάρ»

Ισραήλ: Το drone που σκότωσε 4 στρατιώτες «είχε χαθεί προσωρινά από τα ραντάρ»

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται σχετική έρευνα της Πολεμικής Αεροπορίας για την αιματηρή επίθεση της Χεζμπολάχ στη στρατιωτική βάση Μπινιαμίνα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) της Χεζμπολάχ που έπληξε τη βάση Μπινιαμίνα του ισραηλινού στρατού, εχθές, χάθηκε από τα ραντάρ και στη συνέχεια επανεμφανίστηκε για πολύ λίγο, προτού τελικά χτυπήσει τον στόχο του, σύμφωνα με την αρχική έρευνα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας που επικαλούνται οι Times of Israel.

Σημειώνεται ότι από τη χθεσινή επίθεση της Χεζμπολάχ στην εν λόγω στρατιωτική βάση, τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν. 

Οπως αναφέρει το ισραηλινό μέσο, το επίμαχο drone ήταν μέρος μιας ακόμα επίθεσης της Χεζμπολάχ. Η λιβανέζικη οργάνωση εκτόξευσε ρουκέτες μικρού βεληνεκούς και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς τη Χάιφα και το ευρύτερο βόρειο Ισραήλ.

Ενα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό και ένα άλλο από το Iron Dome. Το τρίτο καταδιώχθηκε από ισραηλινά αεροσκάφη και ελικόπτερα, τα οποία έβαλαν εναντίον του, αναφέρει η έρευνα της Πολεμικής Αεροπορίας. Το drone χάθηκε από τα ραντάρ 48 χιλιόμετρα της ισραηλινής πόλης Ακρα με αποτέλεσμα η Πολεμική Αεροπορία να θεωρήσει ότι ο στόχος συνετρίβη. 

Το drone εμφανίστηκε ξανά στα ραντάρ για άλλο ένα λεπτό στο μισάωρο που μεσολάβησε μεταξύ της εξαφάνισής του από τις οθόνες και του πλήγματος στη στρατιωτική βάση. Ωστόσο, οι ισραηλινές δυνάμεις δεν αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ως εκ τούτου, δεν ενεργοποίησαν τους προειδοποιητικούς συναγερμούς, πριν το επερχόμενο πλήγμα. 

Υπάρχουν εκατοντάδες αντικείμενα που πετούν στον ισραηλινό εναέριο χώρο ακριβώς πάνω από τα κτίρια ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένων των πτηνών, γεγονός που δυσκολεύει σημαντικά την αναγνώριση ενός drone που εμφανίζεται ξαφνικά σε μια απροσδόκητη θέση στον εναέριο χώρο. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT