Ταϊβάν: Πάνω από 150 κινεζικά σκάφη γύρω από το νησί

Ταϊβάν: Πάνω από 150 κινεζικά σκάφη γύρω από το νησί

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Αμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι κατά το τελευταίο 24ωρο εντόπισε ούτε λίγο ούτε πολύ 153 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη να επιχειρούν περιμετρικά της νήσου, στη διάρκεια μιας περιόδου κατά την οποία το Πεκίνο πραγματοποιεί ένα νέο γύρο στρατιωτικών ασκήσεων.

Χθες, Τρίτη, το υπουργείο Αμυνας της Κίνας δεσμεύτηκε για την ανάληψη δράσης κατά της Ταϊβάν, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, μετά τη διεξαγωγή των ολοήμερων στρατιωτικών ασκήσεων περιμετρικά της νήσου.

Το Πεκίνο θεωρεί ότι η Ταϊβάν ανήκει στην κινεζική επικράτεια.

Ιαπωνική αντίδραση

Η Ιαπωνία εξέφρασε στην Κίνα την ανησυχία της για τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες περιμετρικά της Ταϊβάν, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προεδρίας της κυβέρνησης, Καζουχίκο Αόκι, στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου σήμερα, Τρίτη.

«Είμαστε ενήμεροι για τις χθεσινές στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποίησε η Κίνα περιμετρικά της Ταϊβάν. Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις σχετικές εξελίξεις με σοβαρό ενδιαφέρον, ενώ έχει ενημερώσει την κινεζική πλευρά για τις ανησυχίες μας», δήλωσε ο κ. Αόκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT