Ουκρανία: Μία νεκρή και 16 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Μικολάιβ [εικόνες]

Ουκρανία: Μία νεκρή και 16 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Μικολάιβ [εικόνες]

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυραυλική επίθεση με έναν νεκρό και τουλάχιστον 16 τραυματίες πραγματοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις κατά της πόλης Μικολάιβ στον ουκρανικό Νότο, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, νεκρή είναι μια γυναίκα, ενώ 13 από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο για περίθαλψη.

Ουκρανία: Μία νεκρή και 16 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Μικολάιβ [εικόνες]-1

Κατά το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, γύρω στις 02.30 (ώρα τοπική και Ελλάδος) οι Ρώσοι επιτέθηκαν στο Μικολάιβ, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, με πυραύλους τύπου S-300. Ζημιές υπέστησαν υποδομές, ένα συγκρότημα εστιατορίων, εμπορικά περίπτερα, πολυκατοικίες και αυτοκίνητα. Ξέσπασαν εστίες φωτιάς σε γειτονιές της πόλης, που ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν γρήγορα.

Ο περιφερειάρχης Βιτάλι Κιμ επιβεβαίωσε τον θάνατο της γυναίκας και διευκρίνισε πως «ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση», σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

Ουκρανία: Μία νεκρή και 16 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Μικολάιβ [εικόνες]-2

Ουκρανικές δυνάμεις και μέσα αεράμυνας κατέστρεψαν τρία ρωσικά UAV τύπου Shahed-136/131 στην περιοχή του Μικολάιβ, κατά ίδιο πρακτορείο.

Ουκρανία: Μία νεκρή και 16 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Μικολάιβ [εικόνες]-3

Το Μικολάιβ ήταν η πρώτη πόλη που σταμάτησε τη ρωσική προέλαση κατά την εισβολή του Φεβρουαρίου του 2022, όταν με μια επιχείρηση-αστραπή οι Ρώσοι κινήθηκαν από την Κριμαία, κατέλαβαν τη Χερσώνα και βάδισαν δυτικότερα με στόχο την Οδησσό.

Ουκρανία: Μία νεκρή και 16 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Μικολάιβ [εικόνες]-4

Ωστόσο η Νότια Στρατιά της Ουκρανίας σταμάτησε τη ρωσική πορεία έξω από το Μικολάιβ που άντεξε στους βομβαρδισμούς, αντέστρεψε τη ροή των μαχών και υποχρέωσε τους Ρώσους σε υποχώρηση, που το φθινόπωρο του 2022 οδήγησε και στην απελευθέρωση της πόλης της Χερσώνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ukrinform

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT