Κατάρ: Το Ισραήλ σκόπιμα επεκτείνει την «επιθετικότητα» εφαρμόζοντας παλαιότερο σχέδιο

Κατάρ: Το Ισραήλ σκόπιμα επεκτείνει την «επιθετικότητα» εφαρμόζοντας παλαιότερο σχέδιο

Το Ισραήλ επέλεξε σκόπιμα να επεκτείνει την «επιθετικότητά» του στη Δυτική Οχθη και στον Λίβανο θέτοντας σε εφαρμογή παλαιότερο σχέδιό του, ανέφερε ο εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι το Ισραήλ επέλεξε σκόπιμα να επεκτείνει την «επιθετικότητά» του στη Δυτική Οχθη και στον Λίβανο θέτοντας σε εφαρμογή έτοιμο σχέδιό του.

Η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου επέλεξε να επεκτείνει τον πόλεμο «επειδή βλέπει ότι υπάρχει περιθώριο για κάτι τέτοιο» τώρα, ανέφερε στην ετήσια ομιλία του με αφορμή την έναρξη του Συμβουλίου της Σούρα.

Το Συμβούλιο έχει νομοθετική εξουσία και εγκρίνει τον προϋπολογισμό, αλλά δεν έχει λόγο στον καθορισμό της αμυντικής πολιτικής και της ασφάλειας ούτε της οικονομικής και επενδυτικής πολιτικής στη μικρή, αλλά πλούσια, παραγωγό φυσικού αερίου χώρα, όπου απαγορεύονται τα πολιτικά κόμματα.

Προτάσεις για τροποποιήσεις του Συντάγματος του Κατάρ θα κατατεθούν από το Συμβούλιο της Σούρα και θα τεθούν σε λαϊκή ψηφοφορία με δημοψήφισμα, πρόσθεσε ο εμίρης του Κατάρ.

Πλήγμα με 21 νεκρούς στον βόρειο Λίβανο

Σημειώνεται ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται με αμείωτη σφοδρότητα στον Λίβανο. Χθες, Δευτέρα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ από ισραηλινή επιδρομή, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι στον βόρειο Λίβανο.

Το πλήγμα στόχευσε κτίριο κατοικιών στο κατά κύριο λόγο χριστιανικό χωριό Αϊτού – μακριά από το σημείο που ο ισραηλινός στρατός έχει στοχοποιήσει ως «προπύργιο» της σιιτικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξετάζει το χτύπημα στον βόρειο Λίβανο, καθώς και ότι ο στόχος ανήκε στη Χεζμπολάχ.

«Ο ισχυρισμός ότι Λιβανέζοι πολίτες σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα του πλήγματος είναι υπό εξέταση. Το περιστατικό ερευνάται», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT