Βενεζουέλα: Μεγάλη πυρκαγιά σε σταθμό πετρελαίου – «Πολλοί τραυματίες»

Βενεζουέλα: Μεγάλη πυρκαγιά σε σταθμό πετρελαίου – «Πολλοί τραυματίες»

Τη φωτιά φέρεται να προκάλεσε κεραυνός που χτύπησε τη δεξαμενή και ακολούθησε έκρηξη. Δεκάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς στον τερματικό πετρελαϊκό σταθμό «Λα Σαλίνα» της Βενεζουέλας, όπου σύμφωνα με αναφορές υπάρχουν τουλάχιστον 18 τραυματίες

Διαχειριστής του τερματικού σταθμού είναι η κρατική εταιρεία πετρελαίου της χώρας PDVSA. Κοντά βρίσκεται ακόμη ένας τερματικό σταθμός καυσίμων, ο «Μπάχο Γκράντε», που χρησιμοποιείται τόσο από την κρατική PDVSA όσο και από την αμερικανική Chevron για την εξαγωγή αργού πετρελαίου και καυσίμων. Σύμφωνα με τις αρχές, αυτός ο σταθμός δεν έχει επηρεαστεί από τη φωτιά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 7.20 το πρωί (τοπική ώρα, 13.20 ώρα Ελλάδας) σε δεξαμενή χωρητικότητας 75.000 βαρελιών αργού πετρελαίου, στο λιμάνι Καμπίνας, ενώ σημειώθηκε και έκρηξη.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και προκλήθηκε έπειτα από χτύπημα κεραυνού σε μία από τις δεξαμενές πετρελαίου.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δήλωσε ότι «η εκκένωση της πόλης δεν είναι απαραίτητη και η φωτιά σύντομα θα περιοριστεί», ωστόσο το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο, λόγω των καυσίμων.

Πηγή: Reuters, La Nacion, NTN24.com

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT