ΗΠΑ: Σταθερό, αλλά οριακό προβάδισμα της Χάρις 45%-42% έναντι του Τραμπ

ΗΠΑ: Σταθερό, αλλά οριακό προβάδισμα της Χάρις 45%-42% έναντι του Τραμπ

Η νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει πόσο κλειστή είναι η κούρσα για την προεδρία, καθώς το περιθώριο στατιστικού λάθους είναι περίπου τέσσερις μονάδες.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, καταγράφει οριακό προβάδισμα 3 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos. Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου, προηγείται με 45% έναντι 42% του αντιπάλου της τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Στην ίδια δημοσκόπηση, περίπου 78% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δήλωσαν ότι είναι απολύτως βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές. Το ποσοστό μεταξύ των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών ήταν 86% και 81% μεταξύ των Ρεπουμπλικανών.

Το περιθώριο λάθους στη δημοσκόπηση είναι περίπου 4 μονάδες.

Η Χάρις προηγείται του Τραμπ κατά 5 μονάδες -43% προς 38%- στο ερώτημα ποιος είναι καλύτερος για να χειριστεί τον πολιτικό εξτρεμισμό και τις απειλές κατά της δημοκρατίας και προηγείται 14 μονάδες όσον αφορά την πολιτική για την υγειονομική περίθαλψη. Και στα δύο ζητήματα, το προβάδισμα του Χάρις έναντι του Τραμπ παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos στις 20-23 Σεπτεμβρίου.

Ο Τραμπ προηγείται της Χάρις με 45% έναντι 40% στην ερώτηση ποιος είναι ο καλύτερος σε θέματα οικονομίας, ανεργίας και θέσεων εργασίας. Καταγράφει πλεονέκτημα 5 μονάδων, έναντι 2 μονάδων στη δημοσκόπηση των 20-23 Σεπτεμβρίου.

Ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι, ενώ οι ψηφοφόροι εμφανίζονται σχετικά πρόθυμοι να ψηφίσουν, κανένας από τους υποψήφιους δεν αρέσει στην πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Μόνο το 46% των ψηφοφόρων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι είχε θετική γνώμη για την Κάμαλα Χάρις και 42% είπε το ίδιο για τον Τραμπ.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT