Βρετανία, Γαλλία και Αλγερία κάλεσαν επείγουσα συνεδρίαση του ΟΗΕ για τη Γάζα

Βρετανία, Γαλλία και Αλγερία κάλεσαν επείγουσα συνεδρίαση του ΟΗΕ για τη Γάζα

Ο Ντέιβιντ Λάμι τόνισε σε δήλωσή του ότι το Ισραήλ πρέπει να διασφαλίσει πως οι άμαχοι προστατεύονται και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί ώστε να φτάσει η βοήθεια

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι η χώρα του, μαζί με τη Γαλλία και την Αλγερία, συγκάλεσαν επείγουσα συνεδρίαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να συζητήσουν την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα.

Ο Ντέιβιντ Λάμι τόνισε σε δήλωσή του ότι το Ισραήλ πρέπει να διασφαλίσει πως οι άμαχοι προστατεύονται και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί ώστε να φτάσει η βοήθεια, καθώς και ότι το συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών θα εξετάσει αυτά τα ζητήματα.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Βόρεια Γάζα είναι τρομακτική, η πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες επιδεινώνεται και τα Ηνωμένα Εθνη αναφέρουν ότι σχεδόν καθόλου τρόφιμα δεν έχουν εισέλθει στον παλαιστινιακό θύλακο τις τελευταίες δύο εβδομάδες», πρόσθεσε ο Λάμι.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT