Ιράν: Θα απαντήσουμε «αποφασιστικά» αν μας επιτεθεί το Ισραήλ

Ιράν: Θα απαντήσουμε «αποφασιστικά» αν μας επιτεθεί το Ισραήλ

«Το Ιράν, ενώ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της ειρήνης και της ασφάλειας της περιοχής, είναι πλήρως προετοιμασμένο για μια αποφασιστική απάντηση», δηλώνει η Τεχεράνη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγκτσί προειδοποίησε τον επικεφαλής του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη για μια «αποφασιστική» απάντηση εάν το Ισραήλ επιτεθεί τελικά στη χώρα του. 

«Το Ιράν, ενώ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της ειρήνης και της ασφάλειας της περιοχής, είναι πλήρως προετοιμασμένο για μια αποφασιστική απάντηση σε οποιεσδήποτε περιπέτειες του Ισραήλ», δήλωσε ο Αραγκτσί κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Γκουτέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του την Τετάρτη.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ ξεκαθάρισε ότι το Ισραήλ «θα απαντήσει σύντομα» στην ιρανική πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου, υποσχόμενος ότι η επίθεση θα είναι «ακριβής και θανατηφόρα». 

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία χθες με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Νοέλ Μπαρό. 

Στο τηλεφώνημα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο, προειδοποίησε για τυχόν «νέες περιπέτειες» και ζήτησε την άρση των ισραηλινών «εμποδίων» στην παροχή βοήθειας στους εκτοπισμένους ανθρώπους λόγω του πολέμου. Η επικοινωνία των δύο υπήρξε έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία την Κυριακή μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών, Εμανουέλ Μακρόν και Μασούντ Πεζεσκιάν

Με πληροφορίες από Times of Israel

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT