Ρωσία: Δολοφονία αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών του στρατού

Ρωσία: Δολοφονία αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών του στρατού

Ο άνδρας δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς από την πλευρά του οδηγού, ενώ οδηγούσε, σε χωριό κοντά στη Μόσχα. Σύμφωνα με ανεξάρτητο ενημερωτικό ιστότοπο υπηρετούσε στην GRU (Κύρια Διεύθυνση Κατασκοπείας)

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε οργανωμένο «χτύπημα» αποδίδουν οι ρωσικές αρχές τον θάνατο αξιωματικού του στρατού κοντά στη Μόσχα. Ο άνδρας είχε επιστρέψει πρόσφατα από το μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο αξιωματικός του στρατού, που φέρεται ότι υπηρετούσε στη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GRU, δολοφονήθηκε. Επρόκειτο μάλιστα για οργανωμένο έγκλημα.

Το TASS, που επικαλείται πηγές στις αστυνομικές αρχές, αναφέρει ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου πιστεύουν ότι ο δολοφόνος περίμενε το αυτοκίνητο του αξιωματικού πριν του καταφέρει το πλήγμα.

Θύμα της επίθεσης ήταν ο Νικήτα Κλενκόφ, τον οποίο ο ανεξάρτητος ιστότοπος Vaznie Istorii (Σημαντικές ιστορίες) τον χαρακτηρίζει υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU (Κύρια Διεύθυνση Κατασκοπείας). Επισήμως, δεν έχει επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς από την πλευρά του παραθύρου του οδηγού του αυτοκινήτου καθώς οδηγούσε, ενώ το όχημα συνέχισε να κινείται έως ότου έπεσε σε φράχτη σπιτιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT